Humánmeteo: görcsöket hozhat a lehűlés

Hétfőn nem jön front, azonban a tartós hideg, az erős fagyok nagymértékben igénybe veszik a szervezetet, sokaknak okozva erős tüneteket.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hét első napján is nagy lesz az igénybevétel, az eddigi tünetek most is fennállhatnak!

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: A tartós hidegnek van egy kevésbé ismert, de a veszélyessége miatt nagyon fontos élettani hatása! A humánmeteorológiai paraméterek közül a tartós hideghullámok jelentik európai szinten a legnagyobb veszélyt. Ez okozza a legtöbb többlethalálozást! Vegye komolyan Ön is! Elmagyarázza a meteogyógyász. (x)

Hétfőn nem jön front, de reggel többfelé erős fagyra számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai panaszt is okozhat, és napközben is hideg marad az idő. A mélyebb völgyekben és északkeleten hajnalban akár -10 fok alatti hideg is lehet, és napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet. A tartós hideg komoly terhelést jelent a szervezetünkre.

hideg, lehűlés
A tartós hideg komoly terhelést jelent a szervezetünkre. Fotó: Getty Images

Az immunrendszer folyamatos erősítése ebben az időszakban különösen fontos. A meleg levesekkel, teákkal felmelegíthetjük magunkat, de melegítő hatású fűszereket is alkalmazhat az étkezés során. A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban fagyos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. Napközben vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet, ezek a tünetek estétől erősödni fognak. Az emésztőrendszeri problémák szintén erősödhetnek, legyen szó akár hasi görcsökről, akár puffadásról. Ajánlott áttérni kímélő étrendre, most lehetőleg kerüljük a túl zsíros, nehéz, fűszeres fogásokat, illetve a puffasztó ételeket is.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: