Humánmeteo: keringési panaszok kínoznak kedden

Kedden délnyugaton kettősfront várható. Az ország részében pedig ugyan nem lesz front, de a hatás kisebb mértékben így is érződhet.

Kedden délnyugaton markáns, máshol pedig enyhébb kettősfrontjellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kissé javulni kezd a helyzet, de a tartós igénybevétel miatt még mindig lehet tüneteket tapasztalni. A szélre érzékenyekre is nehéz nap vár.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek számára átmenetileg elkezd javulni a helyzet, de a panaszok ennél makacsabbak lehetnek. Ha ön is küzd visszatérő keringési panaszokkal, ízületi bántalmakkal, vagy gyakran lehangolt az időjárástól, ön is érintett lehet. Kritikus frontterhelés érte, ön is frontérzékeny lett? Nagyon fontos kérdést tárgyal most a meteogyógyász. (x)

Veszélyben az ízületesek és a szívbetegek

A Dunántúl egy részén esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés is. Emellett élénk, erős lesz az északkeleti-északi szél, folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen azoknál, akik kopásos eredetű bántalmakkal küzdenek. Az érintetteknek ajánlott folyamatosan melegen tartaniuk végtagjaikat, illetve egy tehermentes áttornáztatás is sokat segíthet. A szívbeteg is fokozott terhelésnek lesznek kitéve – nekik sok pihenés ajánlott.

idősebb nő fejfájással küzd
A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. Fotó: Getty Images

Rosszullét és a fejfájás is gyötörhet

Keringési problémák és vérnyomás-ingadozások is felléphetnek majd a nap folyamán, illetve sokakat kínozhat kisebb rosszullét. Estétől azonban várhatóan javul a közérzetünk, és mérséklődnek majd a tünetek – de sajnos csak átmenetileg.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken. A rendkívül megterhelő időszak miatt még azok is tapasztalhatnak fejfájást és rosszullétet, akik nem kifejezetten frontérzékenyek. A következő napokban ráadásul újabb lehűlés és fokozódó igénybevétel lesz jellemző.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: