Humánmeteo: gyötrő tüneteket hoz a hidegfront

Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is.

Holnap keleten kezdetben még többeknél jelentkezhetnek erős hidegfronti tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont egyre gyengébb formában léphetnek fel ezek a panaszok a távozó hidegfront mögött. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint front mögötti helyzetet tartogat a kedd, emiatt átmenetileg ismét nagyobb arányban lesznek azok, akik valamilyen mértékű tünetet tapasztalnak magukon.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek a távozó front mögött is tapasztalhatnak kifejezetten intenzív tüneteket is, sőt, a panaszok még a kellemesebbnek tűnő időben is tartósak lehetnek. Ha ön is görcsös fejfájással küzd, ingerlékeny vagy nyugtalan, ön is értintett lehet! Ha sokat fáj a feje feltétlenül gondoljon a frontérzékenységre, mert nagyon gyakori ok és jól kezelhető! Elmondja a meteogyógyász®! (x)

Ízületi panaszok és ingerlékenység kedden

A nyirkos, többfelé párás nyugati, valamint a helyenként csapadékos keleti tájakon is érezhetőek reggel kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszok. Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, de ez a téli napokban megszokottnak mondható. Napközben a térség nagy részén több-kevesebb napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. Sok helyen viszont megélénkül a légmozgás, ezért az arra hajlamosaknál ingerlékenység és görcsös eredetű fejfájás léphet fel. Az alvásproblémák ugyanakkor átmenetileg mérséklődnek.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás
Gyötrő tüneteket hoz a hidegfront. Fotó: Getty Images

A záporok területén nedvessé váló útszakaszokon megnövekszik a féktáv, ilyenkor nagyobb követési távolságot célszerű tartanunk, valamint mérsékeljük a sebességet is. Hajnalban havas eső, ónos eső is előfordulhat, nagy körültekintés javasolt a közlekedés során.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: