Humánmeteo: a front mögött is ingadozhat a vérnyomás

Csütörtökön az arra érzékenyek szinte egész nap tapasztalhatnak fejfájást, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek.

Csütörtökre virradóan gyenge hidegfront halad át térségünk felett, és még a nap elején is hidegfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, aminek erőssége a nap folyamán egyre csökkenni fog. A front mögött kisüt a nap, megszűnik a szórványos csapadék is, és a szél is fokozatosan mérséklődik. A panaszok azonban egész nap jellemzőek lehetnek! A front miatt jelentkező tünetekről és megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Csütörtökön a front mögött is ingadozhat a vérnyomás. Fotó: Getty IMages
Csütörtökön a front mögött is ingadozhat a vérnyomás. Fotó: Getty IMages

Meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy ha érzékeny a hidegfrontra, akkor annak ellenére, hogy napközben már nem lesz felettünk a front, szinte egész nap tapasztalhat fejfájást, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek. A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben, így a nagyobb erőfeszítéseket igénylő feladatokat próbálja elhalasztani péntekre. Készüljön rá, hogy a hétvégén még erősebb terhelés éri majd a szervezetét!

Amennyiben kopásos eredetű ízületi fájdalmakkal küszködik, akkor a következő napokban végtagfájdalmai fokozódására számíthat, erre elsősorban a reggeli órákban van esély. A panaszokat kímélő tornával enyhítheti.

Délután a naposabb időben várhatóan érezhetően javul majd a közérzet. Ugyanakkor keleten többfelé még fülledtebb idő várható, mely az időseket és a vérnyomáspanaszokkal élőket terheli meg legjobban, valamint általános tompaság, koncentrálási zavarok jelentkezhetnek.

A pázsitfűfélék pollenje keleten lesz nagyobb mennyiségben a levegőben, arrafelé akár nagyon magas pollenterhelést is tapasztalhat. Nyugaton viszont átmenetileg csökken a levegő virágportartalma és javul a pollenhelyzet.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)