Humánmeteo: fényszegény és fejfájós kedd jön

Kedden marad a frontmentes idő, a magasban zajló változások hatására azonban sokaknál kellemetlen panaszok léphetnek fel.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fokozottan érzékenyekre vár nehezebb időszak, ők ugyanis a kevésbé markáns változást is jobban megérzik. Legnagyobb mértékben a fejfájás fokozódik. Kedden is folytatódik a markáns frontoktól mentes időszak, hidegpárna határozza meg az időjárást. Sokfelé már egy hete nem láthattunk napsütést, a szürkeség ráadásul kellemetlen nyirkossággal és fagyokkal társul. Átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet, de érdemi változás most sem történik a humánmeteorológiai helyzetben.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Az időjárás-érzékenyek egy részének tovább romolhat a helyzete, pedig sokan már így is sokféle tünettől szenvedek. Ha ön is migrénes, vagy esetleg még mindig koncentrálási és figyelemproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet. Nem vicc a frontérzékenység! Sőt, nagyon is komoly - ezt magyarázza el ma a meteogyógyász! (X)

Továbbra is a frontmentes, nyirkos idő okozza tehát a panaszokat. Mindennaposak az ízületi bántalmak, sokan keringési és vérnyomáspanaszokkal küzdenek, illetve kedvtelenség és ok nélküli fáradékonyság, nyűgösség is sokaknál jelentkezik. Az arra fokozottan érzékenyek körében mindezeken túl a fejfájás is felerősödhet átmenetileg, főként a migrénes tünetek.

fejfájás, fiatal férfi, kanapé
A szürke november végi idő sokaknál kellemetlen panaszokat okozhat. Fotó: Getty Images

Az aluszékonyság és a lehangoltság a mindennapokban is komoly kellemetlenségeket okozhat, a tartós fényhiányt a legtöbben megszenvedjük. Ezenkívül a hideg, nyirkos időben alacsony a hő- és komfortérzet, reggel pedig erősebb fagy is lehet a derült tájakon. A Dunántúlon élénk szél is társul az alacsonyabb hőmérséklethez, ami még kellemetlenebbé teszi a szabadban tartózkodást, de a naposabb területeken átmenetileg javulhat a helyzet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: