Humánmeteo: erős széllökések okozhatnak panaszokat

Kedden front nem érkezik, a szeles idő azonban további panaszokat okozhat. Fejfájás és keringési panasz léphet fel, egyeseknél alvásproblémák is megjelenhetnek.

Kedden nem érkezik front, de kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra sem lesz pihentető a helyzet, most a szeles idő jelenti a legnagyobb problémát.

Az időjárás-érzékenyek számára kissé javul a helyzet, de a tartós szélterhelés is nagy igénybevételt jelenthet. Ha ön, vagy családtagja is alvásproblémákat, nyugtalanságot tapasztal, esetleg továbbra is ingadozik a vérnyomása, akkor ön is érintett lehet. Családi frontérzékenység? - mai videójában a meteogyógyász® elmondja az igazságot! (x)

A keringési és vérnyomáspanaszok viszont mindennapossá válnak az időjárás miatt. Sokfelé erős északnyugati széllel kell számolni, a panaszok pedig országszerte felléphetnek. A nap első felében mindenhol, délután egyre inkább a délkeleti, keleti tájakon tapasztalhatunk enyhe hidegfront jellegű tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a helyzetet.

fejfájás, időjárás
Fejfájás és keringési panaszok is jelentkezhetnek holnap. Fotó: getty Images

Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt egy rövid, kímélő átmozgatással enyhíthetjük; ügyeljünk azonban arra, hogy ne erőltessük meg az ízületeket. Napközben aztán a térség nagy részén egyre több napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A megélénkülő, időnként erős légmozgás főleg a dunántúli tájakon görcsös eredetű fejfájást válthat ki, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is ronthatja a komfortérzetet. Az étkezés során törekedjünk a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

A napsütés országszerte zavaró lehet, különösen napkelte és napnyugta idején, mert ilyenkor alacsonyabb a napállás. A szél miatt csökken egyes járművek menetstabilitása.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: