Humánmeteo: velünk marad a hidegfront

Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet.

Vasárnap a szombati hidegfront érezteti hatását, lesznek olyan tájak, ahol az okozott tünetek estig várhatóan nem is gyengülnek. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint noha távozik a hidegfront, a változékonyabbra fordult idő még mindig nagyon sok különféle tünetet okozhat!

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik ezt a hullámvasút szerű időjárást, a növekvő fülledtség pedig kifejezetten megterhelően hathat. Ha ön is tapasztal fejfájást, légszomjat vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából.

Amennyiben frontérzékeny, akkor továbbra is számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet.

fejfájás, hummánmeteorologia
Görcsös eredetű fejfájás jelentkezhet. Fotó: Getty Images

A közérzete csak estétől kezdhet javulni, de a jövő héten sem várható kifejezetten pihentető idő. A csapadék, majd az érkezett hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző héten tapasztalthoz képest változékonyabb időben lesz részünk. Az élénk szél hatására nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. A kialakuló zivatarok területén az asztmások állapotuk romlására számíthatnak, ha ön is érintett, akkor pihenjen le erre az időre.

A közlekedésben résztvevők is nehéz napra számíthatnak: a csapadék hatására sokfelé lehet vizes, nedves útszakaszokkal találkozni, könnyen megcsúszhat a jármű, növekszik a balesetek bekövetkezésének kockázata. Erős légmozgás lesz jellemző többfelé, ez jelentősen csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okoz. A szokásosnál is óvatosabban közlekedjen!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: