Humánmeteo: fagyos szerda jön

Szerdán nem érkezik front, de a romló élettani helyzethez köthetően ismét egyre többeknél és egyre intenzívebb jelentkezhetnek humánmeteorológiai tünetek.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az átmeneti javulást követően tartós és jelentős romlás várható a humánmeteorológiai helyzetben. Szerdán ugyan nem várható kifejezett fronthatás, de a reggeli fagyok hatására a hidegfrontra fokozottan érzékenyek, nyugaton pedig a kettősfrontot megérzők panaszai alig-alig mérséklődnek. Az előző napokhoz képest a legtöbb helyen több fokkal hidegebb nap várható: hajnalban helyenként igen mélyre süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Hetek óta extrém időjárás terheli a szervezetünket! Sok ember most szembesül a frontérzékenység komoly következményeivel, jön sok-sok olyan panasz mint a fejfájás, a vérnyomás-kiugrás, a rosszullétek, idegesek vagy éppen fáradtak vagyunk, és sokan nem is értik, hogy mi történt velük! Mit tapasztalhat ha frontérzékeny? Ez bizony nagyon aktuális és fontos kérdés, az egészsége múlhat rajta! Ebben segít a meteogyógyász! (X)

Többeknél a görcsös panaszok felerősödése várható. A hidegre érzékenyek körében enyhébb izomgörcsök, hasi görcsök és fejfájás egyaránt felléphet. Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthatunk javulásra. Különösen a reggeli órákban jelentkezhetnek erős fájdalmak, amelyek gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. A fájdalom enyhítése érdekében érdemes a napot egy könnyed átmozgató tornával indítani. Emellett az is fontos, hogy óvjuk a sajgó végtagokat a hidegtől.

kötött sál, hideg idő, tél
Hideg időre, alacsony hőérzetre számíthatunk szerdán. Fotó: Getty Images

A magasban zajló időjárási folyamatok felerősíthetik a keringési problémákat, könnyen lehet, hogy eddig rejtett panaszok is előjönnek. Ha pedig hosszabb időt töltünk a szabadban, készüljünk fel arra, hogy sokfelé fagyni fog, a bőr nagyon hamar kipirosodhat, kiszáradhat. A hőérzet jelentősen csökken, de meleg italokkal, levesekkel ezen lehet segíteni. Esernyőre most nem lesz szükség.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: