Humámeteo: kegyetlen péntek jön (2020.01.30.)

Erősen változékony időjárás és kettősfronti tünetek gyötörhetik meg az arra érzékenyeket pénteken.

Pénteken az erősen változékony, sokfelé borult, csapadékos időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a nyugati, északnyugati területeken - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Mint írják, általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékenyeknél.

kettősfront, gyerekek, ingerültség, idegesség
Nemcsak a felnőtteket, a gyerekeket is megviseli ez az időjárás. Fotó: iStock

A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak, az érintettek vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak. A tünetek a gyerekeket is érinthetik, akik ingerültek, idegesek lehetnek - akár a felnőttek -, s emiatt az iskolában is nehezebben tudnak teljesíteni.

Kíméljük a gyomrunk!

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, javasolt továbbá az emésztőrendszerünket is kímélni azáltal, hogy naponta inkább többször keveset eszünk, s lehetőleg kímélő ételeket. A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől és havas esőtől nedvessé váló útszakaszok, amik nemcsak megnövelik a féktávot, de egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látótávolságot is képesek hirtelen lecsökkenteni.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső