26 fok is lehet (2020.04.16.)

Csapadékmentes, legfeljebb fátyolfelhős, derült időre számíthatunk a következő napokban, s végre a hőmérséklet is a tavaszt idézi.

Száraz, csapadékmentes idő várható, nyugat felől fokozatosan megnövekvő fátyolfelhőzettel - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A napi előrejelzés szerint a délnyugati szél sok helyen megélénkül, északon, északkeleten megerősödik. Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

időjárás-előrejelzés, meteorológia, időjárás, napsütés, tavasz
időjárás-előrejelzés, meteorológia, időjárás, napsütés, tavasz

Hajnalban gyenge fagy még előfordulhat

Csapadék az éjszaka folyamán sem várható, változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzetre azonban számíthatunk. A nyugati, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A késő esti 7, 12 fokról hajnalra általában 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyra hajlamos helyeken még gyenge fagy előfordulhat.

Péntek reggel még kiterjedt fátyolfelhőzet napközben északkelet felé elvonul, mögötte kevés gomolyfelhő képződik. Csapadék holnap sem valószínű. A nyugatias szél sokfelé élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső