Sebbenzint a patikából, gyógyszert a benzinkútról

A patikákban mióta "világ a világ" lehet sebbenzint kapni, de gyógyszert a benzinkutaknál csak néhány hete. A MOL a töltőállomás-hálózatok közül elsőként kezdte meg az OGYI által engedélyezett, nem vényköteles gyógyszerek értékesítését.

Feltankolhatunk gyógyszerből a kutaknál

A törvény adta lehetőséget kihasználva, hónapokon át tartó előkészületek után az engedélyezett 289 medicinából mintegy 50 termék árusítása indult el a MOL öt töltőállomásán: Budapesten a Hűvösvölgyi úton, a Prielle Kornélia úton, a Dózsa György úton, az Árpád Fejedelem útján, illetve Veszprémben, a Budapesti úton. A társaság további kútjainál is tervezi a gyógyszerárusítás bevezetését, a tapasztalatok függvényében fog dönteni az egyes helyszínekről és az időpontokról. "A MOL célja, hogy a vevők minél szélesebb körű kiszolgálását biztosítsa. Minden olyan üzleti lehetőséget megragadunk, amely ezt a célt szolgálja. Piacvezetőként büszkék vagyunk arra, hogy a MOL elsőként vezette be a nem vényköteles gyógyszerek patikán kívüli értékesítését."- mondta el Geszti László, a MOL-csoport Lakossági Szolgáltatások Divízió ügyvezető igazgatója.

Szezonalitáshoz igazodnak majd

A MOL jelenleg a legkeresettebb termékek árusítását kezdte el, többek között fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, megfázás elleni szerek, vitaminok vásárolhatóak a MOL-töltőállomásokon. Elképzeléseik között szerepel, hogy az engedélyezett szerek termékszortimentje a szezonalitástól és természetesen a vevői igényektől függően változhat. Nyáron talán már a szúnyogcsípés elleni készítmények és a napégés elleni szerek is kaphatók lesznek a kutaknál. Hogy pontosan milyen készítményeket lehet majd kapni a MOL-töltőállomásokon, azt folyamatos monitorozással dönti majd el a társaság.

Gyógyszer a kutakról csak szigorú szabályok mellett

A vásárlóik bizonyos egészségügyi problémáik esetén a nap 24 órájában elérhetik a legszükségesebb készítményeket (fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, stb.) és nem kell akár éjjel az ügyeletes patika kiderítésével foglalkozniuk. A gyógyszereket a törvényi előírások legszigorúbb betartása mellett forgalmazza a társaság. Zárt, csak az eladó által nyitható szekrényekből történik a kiszolgálás. A MOL felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, hogy el tudja indítani a patikán kívüli értékesítést. A törvények legszigorúbb betartása mellett teszi mindezt. A MOL a Dr.Info információs rendszert használja, mind internetes, mind telefonos módon. A töltőállomásokon érintőképernyős terminál és mobiltelefon áll a vevők rendelkezésére.

Patikai árakon

A MOL a gyógyszer termékeket piaci áron forgalmazza, azokat semmilyen járulékos költség nem terheli. Az MOL töltőállomások forgalmának csekély részét teszik ki a gyógyszer készítmények eladásból származó bevételek, de az már három hét tapasztalat után is jól látható, hogy igény van erre a szolgáltatásra, és a benzinkutakon megfordulók igenis keresik ezt a szolgáltatáscsomagot. A MOL mindig is szeretne minél szélesebb spektrumú szolgáltatást nyújtani ügyfelei számára, és mindezt magas színvonalon, hiszen minőség mindig megtérül, mert ügyfeleket vonz. A MOL-tól nem el távol töltőállomásain más típusú terméke értékesítése sem. Ilyen például az újságos stand vagy a mobiltelefon feltöltőkártyák árusítása, de ide sorolható még a látványpékség üzemeltetése is. A vénynélküli gyógyszerek értékesítésével a szolgáltatási paletta egy újabb színnel bővült.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső