Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 19., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+3, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DK

5-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadék pedig sehol sem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ezekből csapadék kialakulására nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front. Reggel sokfelé felerősödhetnek az ízületi bántalmak, de napközben ezek a tünetek mérséklődnek. A szélre érzékenyek körében többen fejfájást, ingerlékenységet tapasztalhatnak. Kisüt a nap, kellemes hő- és komfortérzet lesz jellemző, markáns hatások nem érvényesülnek. A napos időszakokat érdemes felhasználni a D-vitamin raktárak feltöltésére. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, február 20., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
0, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az északkeleti tájakat leszámítva borult lesz az ég és havazás, főleg délkeleten havas eső, helyenként eső várható Délután borult lesz az ég, a Dunántúlon havazás, középen havazás, havas eső, keleten főleg eső várható. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul. Késő este -1, 4 fok lesz. Kedden kettősfront egyre erősödő hatásával kell számolni. Napközben fokozatosan nő a terhelés. A fejfájás, migrénes panaszok felerősödhetnek. Többen tapasztalhatnak szív- és keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, lehetőleg ne végezzünk megerőltető tevékenységeket. Az egyre felhősebb, borongósabb időben levertebbek lehetünk, romlik a hangulatunk, közérzetünk. Tombol az influenzajárvány, gyakori kézmosás javasolt, kerüljük a zsúfolt, zárt tereket, lifteket, és a lakást is szellőztessük át naponta legalább egyszer. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, február 21., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
0, +6 °C

Szél: élénk ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég a Dunántúlon havazás, másutt havas eső, főleg keleten eső is várható. Délután erősen felhős, borult marad az ég, szórványosan várható csapadék. Nyugaton havazás, másutt havas eső, keleten eső is. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag