Kiderült, ennyi pénz jut az egészségügyre

HáziPatika

Szinte minden hétre jut egy hervasztó hír a magyar egészségügy helyzetéről hazánkban. Az okokat sokan sokféle helyen keresik.

Most például az Eurostat adott közre friss adatokat, melyek arra a tényre világítanak rá, hogy mennyire alacsonyak Magyarországon az egészségügyi kiadások a népesség méretéhez viszonyítva - írja a penzcentrum.hu.

Magyarországon az egészségügyre egy főre számítva 252 278 forint jut
Magyarországon az egészségügyre egy főre számítva 252 278 forint jut

Az Eurostat adataiból kiolvasható, hogy egy főre messze az európai miniállam, Luxemburg költ a legtöbbet egészségügyre (több mint 1,7 millió forintot), de nem sokkal marad el a csúcsadattól Svédország sem a maga 1 572 199 forintjával. Németország a maga majd 1,3 millió forintjával az összesített lista 6. helyét foglalja el, érdemes azonban megjegyezni, hogy a 2015-ös adatok alapján Európában Németország költi a legtöbb pénzt egészségügyre, egészen pontosan 338 milliárd eurót, amely a teljes német GDP 11,2 százalékát teszi ki. A listát tovább böngészve látható, hogy Magyarországon az egészségügyre egy főre számítva 252 278 forint jut, ami több mint 1 millió forinttal kevesebb, mint például nyugati szomszédunknál, Ausztriában.


Magyarország ezzel az eredménnyel egyébként az összesített listán 22. a 27-ből úgy, hogy Máltának nincsenek elérhető adatai. Ez pedig azt jelenti, hogy a régiónkból pusztán Horvátországban és az abszolút utolsó Romániában rosszabb csak a helyzet. A szlovákoknál például 60 ezerrel több jut az egészségügyre, mint nálunk.

Milyen lenne a jó egészségügy Magyarországon? Kattintson korábbi cikkünkre!

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső