Lakhatatlanná válhatnak Németország egyes részei

A katasztrófavédelem vezetője szerint Németország egyes részei már most sem lakhatóak, a szélsőséges időjárás miatt azonban újabb területeken teheti veszélyessé a mindennapokat.

Az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási események miatt Németország egyes területei már nem lakhatóak – figyelmeztetett Ralph Tiesler, a német kormány katasztrófavédelmi ügynökségének vezetője.

A klímaváltozás hatásai Németországban is egyre súlyosabbak

Német lapokban szerdán megjelent interjújában Ralph Tiesler úgy fogalmazott: "Polgári védelmi tisztviselőként azt mondom, hogy egyes területeket nem szabad újra benépesíteni a klímaváltozás és a súlyos időjárási katasztrófák és árvizek akut veszélye miatt".

klímaváltozás, Németország
Németországban is egyre súlyosabb hatása van a klímaváltozásnak. Fotó: Getty Images

Megjegyzései annak kapcsán hangzottak el, hogy Németországban közeledik a Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományokban legalább 184 halálos áldozatot követelő árvizek első évfordulója. "Nincs olyan hely vagy terület Németországban, ahol ne kellene alaposan odafigyelnünk" – hangsúlyozta Tiesler.

A koronavírus-járvány tanulságaira is utalva felszólított arra, hogy hatékonyabban hívják fel a közvélemény figyelmét a válságok lehetőségére. "A válságüzemmódnak most már az általános tudatosság részévé kell válnia, meg kell tanulnunk, hogy a válságjelenségek hozzátartoznak a mindennapi életünkhöz" – emelte ki.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: