Humánmeteo: kibírhatatlan lesz a vasárnap (2020.05.30.)

A hosszú hétvége legmegterhelőbb napja lesz a holnap, számos kellemetlen panaszt tapasztalhatunk.

Vasárnap tőlünk északkeletre egy ciklon mélyül ki, amelynek kettős frontja a hajnali órákban éri el térségünket. Eleinte az északkeleti területeken várható eső, majd délutántól országszerte borult, csapadékos lesz az idő. A csapadék mellé erős szél és hűvös idő társul. Mind a meleg-, mind a hidegfront-érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak: a görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, emellett migrénes fejfájásra is készülni kell - figyelmeztet a Meteo Klinika.

Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezítik. Amennyiben intenzív tüneteket tapasztalunk, lehetőség szerint kerüljük a megterhelő tevékenységeket és töltsük pihenéssel a délutánt. A nyirkos és hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai szintén felerősödhetnek, ízületi panaszok esetén könnyű, átmozgató torna javasolt.

Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezítik. Fotó: Getty Images
Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezítik. Fotó: Getty Images

A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, ezért kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket. Helyezzük előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerünket is tartósan megerősíthetjük.

A közlekedés során a nedves útszakaszok okozzák a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés