Humánmeteo: fejfájást hoz a szél (2020.05.31.)

Hétfőn front nem érkezik, de a front mögött még jelentkezhetnek megterhelő humánmeteorológiai tünetek.

Az átvonuló kettős front mögött megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél, amelynek következtében kínzó, szűnni nem akarófejfájásjelentkezhet - tájékoztat a Meteo Klinika. A szélre érzékenyek a fejfájás mellett ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhatnak, valamint alvásproblémákkal küzdhetnek. A nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményre is rányomhatja bélyegét. Éppen ezért próbáljunk meg lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez.

Az országszerte változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek, az érzékenyek intenzív tüneteket tapasztalhatnak. A kialakuló zivatarok környezetében átmenetileg fülledté válhat a levegő.

Az erős szél sokaknál fejfájást okoz majd pünkösdhétfőn. Fotó: Getty Images
Az erős szél sokaknál fejfájást okoz majd pünkösdhétfőn. Fotó: Getty Images

A szabadtéri tevékenységeket országszerte záporok, zivatarok zavarhatják, tehát kültéri tevékenységeknek nem kedvez az idő. A hő-és komfortérzet alacsony. Az időjárási tényezőknek köszönhetően a pollenszint is alacsony, csak helyenként lehet közepes a terhelés.

A volán mögé ülöknek fontos információ, hogy a közlekedést erős széllökések és zivatarok nehezítik. Az intenzív oldalszél jelentősen lecsökkenti a gépjármű menetstabilitását, ez pedig fokozott veszélyt jelent a közlekedés során. A balesetveszély nagy, az utakon ingerült sofőrökkel találkozhatunk. Vezessünk hát a megszokottnál lassabban és körültekintőbben.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: