Új utakon a gyógyítás?

Áttörés várható a pszoriázis biológiai terápiájában Küszöbön a pszoriázis biológiai terápiájának új ?fegyvere?, amellyel az eddigieknél jobban és nagyobb arányban lehet enyhíteni a panaszokat. Az új készítmény várhatóan jövő évtől lesz elérhető. Hamarosan megújulhat a pszoriázis biológiai terápiája: a ma széles körben használatos ? a pikkelysömör gyulladásos folyamataiban fontos szerepet játszó ? úgynevezett TNF-alfa...

Áttörés várható a pszoriázis biológiai terápiájában Küszöbön a pszoriázis biológiai terápiájának új ?fegyvere?, amellyel az eddigieknél jobban és nagyobb arányban lehet enyhíteni a panaszokat. Az új készítmény várhatóan jövő évtől lesz elérhető. Hamarosan megújulhat a pszoriázis biológiai terápiája: a ma széles körben használatos ? apikkelysömörgyulladásos folyamataiban fontos szerepet játszó ? úgynevezett TNF-alfa gátlókat felváltják a szelektív IL17-gátlók, melyek a fájdalmas, gyulladásos folyamatok beindító interleukin-17 (IL-17) immunsejtek hatását gátolják. Ezeknek a sejteknek kitüntetett szerepe van a pszoriázis kórlefolyásában, így ha hatásukat gátolni tudják, akkor a beteg tünetmentes lehet, illetve egyre kevesebb lesz a panasza. 467623233 Maga a gyógyszer még nincs törzskönyvezve, de klinikai tesztjei már sikeresen lezárultak, az első ilyen készítmény várhatóan a jövő év elején kapja meg az európai törzskönyvet. A pikkelysömör kezelésében nagy előrelépést jelent majd bevezetése, a vizsgálatok szerint kiváló eredményeket érnek el a betegség kezelésében. A gyógyszert a remények szerint törzskönyvezni fogják a pikkelysömörhöz 10?20 százalékban társuló ízületi gyulladás kezelésében is.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Tippek

A gyógyszereknek mindössze két nagy típusa van: a kémiai úton előállított szintetikus készítmények, illetve a biotechnológiai eljárással készített úgynevezett biológiai gyógyszerek.