Hozzásegítjük az édes álomhoz!

Az emberek évezredek óta küzdenek alvási nehézségekkel. Az álmatlanságról már a legkorábbi bibliai népek is említést tesznek, a történelem során hosszasan foglalkozott vele az irodalom és bizonyos mértékben a tudomány is.

Az álmatlanságot okozó problémák széles skálát ölelnek fel, kezdve az egészen enyhe kényelmetlenségtől az olyan, egész életre hatással bíró, mindent felemésztő zavarokig, amelyek alapjaiban változtatják meg az érintettek életét. Egészen nem olyan sokkal ezelőttig az orvostudomány szinte teljesen figyelmen kívül hagyta az alvással összefüggő problémákat, így az inszomniát, az álmatlanságot is. A 20. század második felétől kezdve azonban hihetetlen gyorsasággal gyarapszanak ismereteink az alvási rendellenességek természetéről és következményeiről. Világossá vált, hogy a megfelelő mennyiségű és jó minőségű alvás fontos része a kiegyensúlyozott, egészséges életnek.

Nem csupán a nyilvánvaló fáradtság, a gyengébb felfogóképesség és a rosszabb életminőség lehet a rossz vagy elégtelen alvás következménye, hanem - ahogy azt a rendelkezésünkre álló adatok is mutatják - egyéb fiziológiai és pszichológiai zavarokat is okozhat, mint a depresszió, a szív- és érrendszer, az immunrendszer és más élettani rendszerek működési zavarai.

Ennek a tudásnak a birtokában egyre növekvő hangsúlyt kap a krónikus inszomnia felismerése és kezelése. Mivel a legtöbb érintett problémája mindezek ellenére is diagnózis és kezelés nélkül marad, el kell jutnunk ahhoz a felismeréshez, hogy az álmatlanságot, csakúgy, mint a legtöbb alapvető biológiai funkció zavarát, meghatározott körülmények együttese okozza, amelyek kezelésére hatékony terápiák léteznek. Sajnálatos módon az egészségügyi szakemberek közül sokan csak igen csekély ismerettel bírnak e szakterületről, amelynek eredményeképpen tudásuk hiányos, és kevéssé megértőek.

Most olyan könyvet ajánlunk Önnek, amely nem próbálja meg helyettesíteni a megfelelő orvosi diagnózist és kezelést, mégis lehetővé teszi az álmatlanságtól szenvedőknek, hogy tisztábban lássák állapotuk valódi természetét, hogy meg tudják határozni azokat a zavarokat és tényezőket, amelyek felelősek problémájukért, és hogy megleljék (és néhány esetben kiváltsák) a gyógykezelést. Ezen felül a könyvben leírt ismeretek az egészségügyi dolgozó és a jól informált páciens közötti könnyebb együttműködés eszközéül is szolgálhatnak.

A jó alvás közelebb van, mint gondolná. Dr. Wilfred R. Pigeon az álmatlanság, és ezen belül is a betegség nem gyógyszeres kezelésének figyelemre méltó szaktekintélye. Édes álom című könyvében tárgyilagosan és őszintén írja le az álmatlanság természetét, a következményekkel és az okokkal együtt. Ennél is fontosabb, hogy az Édes álom egy olyan tömör és praktikus útmutató, melynek segítségével az álmatlanságban szenvedők képesek lesznek hatékonyan kezelni alvási problémáikat. Az üzenet világos: az álmatlanság jelentős egészségügyi probléma, mely kezelhető - és eljött az ideje, hogy belevágjunk.

A könyv első része betekintést nyújt az alvástudományba, leírja a létező összes alvási rendellenességet, ismerteti az inszomnia típusait és következményeit. A második rész gyakorlati útmutatás egy olyan személyre szabott program kialakításához és alkalmazásához, amely által az olvasó alvásminősége is jobbá válik. A könyvhöz mellékelt CD jó néhány olyan módszert kínál, mely segítségével meghatározható az alvási nehézségek természete, és felépíthető az Olvasó személyes igényeire szabott alvásjavító program.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +34 °C
Minimum: +22 °C

Általában sok napsütés várható, azonban - főként az ország keleti felén, kétharmadán - a déli, délutáni órákban erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás, erős, viharos széllökés és esetleg jégeső is kísérhet. A Dunántúl nyugati felén nem valószínű csapadék, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy csapadékgóc. Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon és északkeleten lesz élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében pár fokkal továbbra is melegebb lesz az idő, előfordulhatnak 40 fok körüli értékek is. Késő estére 20 és 31 fok közé hűl le a levegő. Az északi országrészen vonul át a hidegfront, ott változékonyabban alakul az időjárás, délen viszont marad a hőség.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra