Infografika: a nevetés ezért gyógyszer

A szervezetünknek minden helyzetre és feladatra van valamilyen funkciója. A nevetésnek például nem az a legfontosabb jellemzője, hogy képesek vagyunk kimutatni általa a jókedvünket, hanem az a számos hatás, amely segít karbantartani a szervezet működését. Infografikánk azt mutatja be, hogy miért olyan fontos rendszeresen nevetnünk.

Egy vígjáték megnézése olykor többet ér, mintha orvosi rendelésre mennénk (habár senkit sem szeretnénk arra bíztatni, hogy bármilyen panaszát orvosok helyett komikusokkal próbálja gyógyíttatni). A nevetésnek azonban legalább hatféle jótékony hatását ismerik el az orvosok és a pszichológusok is. A nevetés jótékony hatással van az ereinkre, javítja a tüdőkapacitásunkat és az oxigénfelvételt, az emocionális egészségünk kulcsa, csökkenti a szorongást, segíti a szociális interakciókat és a kötődés kialakulását (nem véletlenül nevetgélnek annyit a szerelmesek), illetve még meg is szépít.

nevetés infografika
nevetés infografika
)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció