Infografika: a nevetés ezért gyógyszer

A szervezetünknek minden helyzetre és feladatra van valamilyen funkciója. A nevetésnek például nem az a legfontosabb jellemzője, hogy képesek vagyunk kimutatni általa a jókedvünket, hanem az a számos hatás, amely segít karbantartani a szervezet működését. Infografikánk azt mutatja be, hogy miért olyan fontos rendszeresen nevetnünk.

Egy vígjáték megnézése olykor többet ér, mintha orvosi rendelésre mennénk (habár senkit sem szeretnénk arra bíztatni, hogy bármilyen panaszát orvosok helyett komikusokkal próbálja gyógyíttatni). A nevetésnek azonban legalább hatféle jótékony hatását ismerik el az orvosok és a pszichológusok is. A nevetés jótékony hatással van az ereinkre, javítja a tüdőkapacitásunkat és az oxigénfelvételt, az emocionális egészségünk kulcsa, csökkenti a szorongást, segíti a szociális interakciókat és a kötődés kialakulását (nem véletlenül nevetgélnek annyit a szerelmesek), illetve még meg is szépít.

nevetés infografika
)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)