A dohányzás nem csak az egészségre káros

Sokan valószínűleg azt hiszik, hogy a dohányzást még azért nem tiltották be, mert a belőle származó adók fontosak a kormányoknak. Ez azonban nem igaz. A dohányzás költségei sokkal magasabbak, mint a belőlük származó bevételek. Súlyos betegségekkel, halállal fizetünk egy veszélyesen berögzült szokásért.

A kormány úgy tervezte, hogy 2019-ben a jövedéki termékekből összesen 1 136 300,0 millió forint bevétele származik, ami megfelel a GDP 2,6 százalékának. Ebből a dohánytermékek utáni jövedékiadó-bevételek mintegy 28,8 százalékot, azaz hozzávetőleg 327 milliárd forintot tesznek ki, amiből a cigaretta részaránya 69 százalék (körülbelül 226 milliárd forint). Egyelőre nem tudni, hogy a tervekből mennyi realizálódott, de infografikánkból ennek ellenére kiderül, hogy a dohány elsősorban a gyártóknak és a kereskedőknek lehet jó üzlet, mindenki másnak kárára van. Tönkremegy miatta az egészségünk, füstbe megy a pénzünk.

dohányzás infografika
dohányzás infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés