Gyógyszerkereső

TISSEEL LYO por és oldószer szövetragasztóhoz

Kiszerelés: 1x2ml

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21589/04

TISSEEL LYO por és oldószer szövetragasztóhoz

Gyártó: Baxter Hungary

Hatóanyag: összetett: factor XIII, calcium chloride, thrombin, aprotinin, fibrinogen

ATC:

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

40441 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 1x4ml

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21589/05

TISSEEL LYO por és oldószer szövetragasztóhoz

Gyártó: Baxter Hungary

Hatóanyag: összetett: factor XIII, calcium chloride, thrombin, aprotinin, fibrinogen

ATC:

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

80245 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 1x10 ml

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21589/06

TISSEEL LYO por és oldószer szövetragasztóhoz

Gyártó: Baxter Hungary

Hatóanyag: összetett: factor XIII, calcium chloride, thrombin, aprotinin, fibrinogen

ATC:

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

158262 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a TISSEEL Lyo és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a TISEEL Lyo?
A TISSEEL Lyo egy kétkomponensű szövetragasztó, amely két oldatból - a ragasztófehérje-oldatból és a trombin-oldatból - áll. A TISSEEL Lyo fibrinogént és trombint tartalmaz, ezek a véralvadás szempontjából fontos fehérjék (proteinek). A készítmény alkalmazása során ezek a fehérjék összekeverednek, ezáltal a felhasználás helyén alvadékot képeznek.
A TISSEEL Lyo által képzett alvadék nagyon hasonló a normális, véralvadás során keletkező alvadékhoz. A szervezetben normálisan kialakuló alvadékhoz hasonlóan bomlik le, és nem hagy hátra szövetidegen anyagokat. Az alvadék élettartamának növelése és az alvadék idő előtti lebontásának megakadályozása érdekében a készítmény egy szintetikus fehérjét (szintetikus aprotinint) is tartalmaz.
Milyen betegségek esetén alkalmazható a TISSEEL Lyo?
A TISSEEL Lyo kiegészítő kezelésként alkalmazható, ha a szokásos sebészeti módszerek nem alkalmazhatóak:
- a vérzéscsillapítás javítására,
- szövetragasztóként a sebgyógyulás elősegítésére vagy érsebészeti, illetve a gyomor- és bélrendszerben kialakított varratok támogatására,
- szövetek ragasztására, pl. bőrátültetés során felhelyezett bőrszövetek ragasztására.
A TISSEEL Lyo olyan betegek esetében is alkalmazható, akiket a heparin nevű véralvadásgátló szerrel kezelnek.
2. Tudnivalók a TISSEEL Lyo alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a TISSEEL Lyo-t
- ha Ön túlérzékeny (allergiás) a TISSEEL Lyo hatóanyagaira vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- erős artériás vagy vénás vérzés esetén. A TISSEEL Lyo ebben az esetben önállóan nem alkalmazható.
- A TlSSEEL Lyo-t nem szabad a vérerekbe (artériákba illetve vénákba) fecskendezni. Mivel a TlSSEEL Lyo az alkalmazás helyén véralvadékot képez, ezért a vérerekbe adott injekció véralvadást válthat ki az adott érben. Ha ez a véralvadék a véráramba jut, életveszélyes szövődményeket is okozhat.
- A TISSEEL Lyo nem alkalmas a sebek lezárására alkalmazott külső bőrvarratok helyettesítésére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A TISSEEL Lyo alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a nővérrel.
A TISSEEL Lyo fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, mivel allergiás túlérzékenységi reakciók léphetnek fel.
- Az allergiás reakció első jelei az alábbiak lehetnek:
- átmeneti bőrpír
- viszketés
- csaláncsípés-szerű tünetek
- hányinger, hányás
- általános rosszullét
- hidegrázás
- mellkasi szorító érzés
- az ajkak vagy a nyelv megduzzadása
- légzési panaszok/légszomj
- vérnyomáscsökkenés
- a pulzusszám növekedése vagy csökkenése
Ilyen tünetek jelentkezése esetén azonnal meg kell szakítani a készítmény alkalmazását. Súlyos tünetek esetén azonnali sürgősségi ellátás szükséges.
- Mivel a TlSSEEL Lyo egy szintetikus fehérjét, úgynevezett aprotinint tartalmaz. Még annak ellenére is, hogy ez a fehérje csak kis mennyiségben és kizárólag a seb felszínére kerül, fennáll annak a veszélye, hogy súlyos allergiás reakció alakul ki. Nagyobb a kockázat olyan betegek esetében, akiket korábban már kezeltek TISSEEL Lyo-val vagy aprotininnel, még akkor is, ha a betegek ezt korábban jól viselték. Ezért az aprotinin és az aprotinin-tartalmú készítmények minden alkalmazását fel kell tüntetni a beteg kórelőzményében. Mivel a szintetikus aprotinin szerkezetét tekintve azonos a szarvasmarhából származó aprotininnel, gondosan mérlegelni kell a TISSEEL Lyo alkalmazását olyan betegeknél, akik allergiásak a szarvasmarha fehérjékre.
- Amennyiben a készítmény véletlenül a vérerekbe kerül, akkor a vérárammal továbbjutó véralvadék miatt életveszélyes szövődményeket okozhat.
- Az intravaszkuláris (vérerekbe történő) alkalmazás megnövelheti az akut túlérzékenységi reakciók előfordulási valószínűségét és súlyosságát az erre érzékeny betegekben. A műtétek során különösen a szív koszorúerei esetében kell az orvosnak nagyon ügyelnie arra, nehogy a TISSEEL Lyo a vérerekbe jusson. Hasonlóképpen fontos, hogy a készítményt semmiképpen ne injektáljuk az orrnyálkahártya területére, mivel a szemeket ellátó artériákban vérrög képződését idézheti elő.
- Mivel fennáll annak a veszélye, hogy a szövetekbe fecskendezett készítmény helyileg roncsolja a szöveteket.
- Annak elkerülése érdekében, hogy a szövetragasztó hatás nemkívánatos helyeken érvényesüljön. Ezért a készítmény alkalmazása előtt minden, nem kezelendő testfelületet gondosan le kell fedni.
- Mivel a túl sok fibrinalvadék a termék hatásosságára és a sebgyógyulásra nézve is negatív következményekkel járhat. Ezért a TISSEEL Lyo-t csak vékony rétegben szabad felvinni.
A fehérjeragasztót elővigyázatossággal kell alkalmazni, amikor túlnyomásos gázt használnak.
A fibrinragasztó nyomásellenőrzővel ellátott permetező eszközzel történő használata esetén nagyon ritkán életveszélyes/halálos lég-, illetve gázembólia (levegő bejutása a vérkeringésbe, amely súlyos vagy életveszélyes lehet) fordult elő. Úgy tűnik, hogy ez a javasoltnál nagyobb nyomáson működő permetező eszköz alkalmazásával és/vagy a szövet felszínéhez közeli alkalmazással függ össze. Ha a fibrinragasztót levegővel permetezik, a kockázat a CO2-hoz képest magasabbnak tűnik, ezért ez az esemény nem zárható ki a TISSEEL Lyo nyílt sebészeti eljárás esetén történő permetezésénél.
A permetező eszközök és a tartozék hegyek használati útmutatójában javaslatokat talál a nyomástartományokra és a szövetfelszíntől való permetezési távolságra vonatkozóan.
A TISSEEL Lyo-t szigorúan csak a termékhez javasolt eszközök segítségével, az útmutatások szerint lehet alkalmazni.
A TISSEEL Lyo alkalmazása során a vérnyomás, a pulzus, az oxigénszaturáció és a kilégzésvégi CO2 változását monitorozni kell az esetleges gázembólia kialakulásának lehetősége miatt.

A humán vérből vagy plazmából készülő gyógyszerek előállításkor bizonyos óvintézkedések történnek a fertőzések betegekre történő átvitelének megelőzésére. Ezek közé tartoznak:
- a vér- és plazmaadó személyek (donorok) gondos kiválasztása, amely biztosítja, hogy fertőzést hordozó személy ne legyen közöttük,
- minden vérminta és plazmakészlet vizsgálata vírusfertőzésekre vonatkozóan,
- olyan lépések beiktatása a vér vagy plazma feldolgozásának eljárásába, amelyek képesek a vírusok hatástalanítására vagy eltávolítására.
Humán vérből vagy plazmából készült gyógyszerek alkalmazása esetén mindezen intézkedések ellenére sem zárható ki teljesen a fertőzések átvitelének lehetősége. Ez vonatkozik bármely ismeretlen vagy újonnan megjelenő vírusra és más fertőzésekre is.
Az alkalmazott óvintézkedések hatásosnak számítanak az úgynevezett burokkal rendelkező vírusok, pl. a humán immundeficiencia vírus (HIV), a májgyulladást okozó hepatitisz B vírus és hepatitisz C vírus, valamint a burokkal nem rendelkező hepatitisz A vírusok esetén. A burokkal nem rendelkező vírusok némelyikével szemben - ilyen pl. a parvovírus B19 - azonban az óvintézkedésekkorlátozott értékűek lehetnek. A parvovírus B19-fertőzés súlyos lehet terhes nők számára (magzati fertőzés), valamint a legyengült immunrendszerű vagy a vérszegénység bizonyos típusában (pl. sarlósejtes vérszegénység, vagy fokozott vörösvértest-szétesés miatt kialakuló vérszegénység) szenvedő betegek esetében.
Amennyiben Ön rendszeresen/ismételten kap emberi plazmából előállított fibrinragasztó készítményeket, kezelőorvosa javasolhatja a hepatitisz A és B elleni védőoltások alkalmazását.
Feltétlenül ajánlott minden egyes TISSEEL Lyo-kezelés során a beteg kórlapjára feljegyezni a gyógyszer nevét és gyártási számát a készítményhez mellékelt öntapadós címke alkalmazásával.
Egyéb gyógyszerek és a TISSEEL Lyo
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Más gyógyszerekkel történő kölcsönhatások egyelőre nem ismertek.
Alkoholt, jódot vagy nehézfémeket tartalmazó oldatok (pl. fertőtlenítő oldatok) hatására a készítmény a többi hasonló hatású készítményhez vagy trombin-oldatokhoz hasonlóan tönkremehet. A készítmény alkalmazása előtt az ilyen anyagokat a lehető legnagyobb gondossággal el kell távolítani.
Az oxidált cellulóz-tartalmú készítményekre vonatkozó információt lásd a Használati utasítás fejezetben.
A TISSEEL Lyo egyidejű alkalmazása étellel és itallal
Kérdezze meg kezelőorvosát. Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy ehet-e vagy ihat-e a TISSEEL Lyo alkalmazása előtt.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Kérjük, értesítse kezelőorvosát, ha Ön terhes vagy szoptat. Orvosa fogja eldönteni, hogy a készítmény a terhesség vagy szoptatás idején alkalmazható-e.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A TISSEEL Lyo nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A TISSEEL Lyo poliszorbát 80-t tartalmaz
A poliszorbát 80 helyileg kis kiterjedésű bőrirritációt, pl. kontakt dermatitiszt okozhat.
3. Hogyan kell alkalmazni a TISSEEL Lyo-t?

A TISSEEL Lyo-t kizárólag tapasztalt sebészek alkalmazhatják, akik a TISSEEL Lyo használatára vonatkozó képzésben részesültek.
A TISSEEL Lyo alkalmazása előtt a seb felületét standard technikák segítségével meg kell szárítani (pl. átmeneti kötözés, vattapamacsok, szívóeszközök).
Túlnyomásos levegőt vagy gázt ne használjon a felület szárítására.
A TISSEEL Lyo-t csak látható felületre permetezze.
A TISSEEL Lyo permetező eszközzel történő használata során ügyeljen arra, hogy az alkalmazott nyomás és a szövettől való távolság a gyártó által javasolt tartományban legyen, a következők szerint:
A TISSEEL Lyo alkalmazása során a vérnyomás, a pulzus, az oxigénszaturáció és a kilégzésvégi CO2 változását monitorozni kell a lég-, illetve a gázembólia kialakulásának lehetősége miatt (lásd a 2. pontot).
Az alkalmazandó mennyiséget mindig az Ön szükségletei alapján kell meghatározni.
Alkalmazása gyermekeknél
A készítmény biztonságosságát és hatásosságát gyermekek esetében nem igazolták.
Az alkalmazandó adagot több tényező befolyásolja, többek között a sebészeti beavatkozás típusa, a kezelendő felület mérete, az alkalmazás módja és a kezelések száma. Orvosa dönti majd el, hogy a készítményből mennyi szükséges és mennyi elégséges ahhoz, hogy a seb felületén egy vékony réteg alakulhasson ki. Ha az alkalmazott mennyiség nem elegendő, szükség esetén az alkalmazás ismételhető.
A TISSEEL Lyo alkalmazása során az alvadék gyorsan kialakul. El kell kerülni a TISSEEL Lyo ismételt alkalmazását egy már meglévő TISSEEL Lyo rétegen, mivel az új réteg nem fog hozzátapadni a meglévő felülethez. A fehérjeragasztó és a trombin alkotóelemek külön-külön alkalmazását feltétlenül kerülni kell.
A klinikai vizsgálatok alapján az egyes adagok mennyisége jellemzően 4-20 ml. Bizonyos esetekben (pl. a máj sérüléseinél vagy nagy kiterjedésű égett felület lefedése esetén) nagyobb mennyiségre lehet szükség.
Felületek ragasztásakor irányelvként elmondható, hogy 1 doboz TISSEEL Lyo 2 ml (vagyis 1 ml Tisseel-oldat és 1 ml trombin-oldat) legalább 10 cm2 felület kezeléséhez elegendő.
Ha a TISSEEL Lyo spray formájában kerül alkalmazásra, azonos mennyiség jelentősen nagyobb terület kezelésére elegendő.
A túlzott granulációs szövetképződés elkerülése és a megszilárdult fibrinragasztó fokozatos felszívódásának érdekében csak vékony rétegben ajánlatos alkalmazni a TISSEEL Lyo-t.
A ragasztófehérje és a trombin összetevő megfelelő keveredésének biztosítása érdekében a készítmény első néhány cseppjét közvetlenül az alkalmazás előtt nyomja ki az applikációs tűből és dobja el.
Ha az előírtnál több TISSEEL Lyo-t alkalmazott
A TISSEEL Lyo-t csak műtétek során alkalmazzák. Az orvos dönti el, mekkora mennyiség szükséges. Nem ismeretes túladagolással kapcsolatos eset.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A fibrinragasztókkal kezelt betegek körében túlérzékenységi vagy allergiás reakciók is kialakulhatnak. Ezek ugyan ritkák, de akár súlyosak is lehetnek.
Az allergiás reakció első jelei - egyebek között - az alábbiak lehetnek:
- átmeneti bőrpír ("flush")
- viszketés
- csaláncsípés-szerű kiütések
- hányinger, hányás
- fejfájás
- levertség
- nyugtalanság
- az alkalmazás helyén kialakuló égető és csípő érzés
- zsibbadás
- hidegrázás
- mellkasi szorító érzés
- az ajkak, nyelv, torok duzzanata (ami akár nyelési vagy légzési problémákat is okozhat)
- légzési panaszok
- alacsony vérnyomás
- túl lassú vagy túl gyors szívverés
- a vérnyomás esése miatti eszméletvesztés
- Egyes esetekben ezek a reakciók súlyos allergiás reakciókhoz (anafilaxiához) is vezethetnek.
- Ilyen reakciók különösen a készítmény ismételt adása esetén fordulhatnak elő, vagy ha olyan betegnél alkalmazzák, aki ismerten allergiás az aprotininre vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére.
- Még akkor is, ha a beteg jól viselte az első TISSEEL Lyo kezelést, a TISSEEL Lyo újabb alkalmazása vagy az aprotinin infúziós beadása súlyos allergiás (anafilaxiás) reakciókat válthat ki.
- Az Önt kezelő sebészi csoport tudatában van az ilyen típusú reakciók veszélyének. Amennyiben a tünetek bármelyikét észlelik, azonnal leállítják a TISSEEL Lyo alkalmazását. A súlyos tünetek sürgősségi ellátást igényelhetnek.
- Lágy szövetbe fecskendezve a TISSEEL Lyo helyi szövetkárosodást okozhat.
- A TISSEEL Lyo véredénybe (vénába vagy artériába) fecskendezve vérrögképződést (trombózist) okozhat.
- Mivel a TISSEEL Lyo véradóktól származó vérből készül, nem zárható ki teljes bizonyossággal a fertőzés veszélye. A gyártó számos óvintézkedést foganatosít e veszély csökkentése érdekében (lásd a 2. pont).
- A fibrinragasztó összetevőivel szemben ritka esetben ellenanyagok termelődhetnek.
- Az alábbi mellékhatások fordultak elő a TISSEEL Lyo-val történt kezelések során:

- A mellékhatások értékelése a következő gyakorisági kategóriák alapján történt:
- Nagyon gyakori: 10 személy közül több mint 1-et érint
- Gyakori: 10 személy közül legfeljebb 1-et érint
- Nem gyakori: 100 személy közül legfeljebb 1-et érint
- Ritka: 1000 személy közül legfeljebb 1-et érint
- Nagyon ritka: 10 000 személy közül legfeljebb 1-et érint
- Nem ismert: a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg
-

*
levegő és gázbuborékok érrendszerbe kerülése fordult elő, amikor a fibrinragasztókat túlnyomásos levegőt vagy gázt használó eszközzel alkalmazták. Vélemények szerint ennek oka a permetező készülék nem megfelelő (ajánlottnál magasabb nyomáson és a szövet felszínéhez közelebb történő) alkalmazása volt.
- Mellékhatások bejelentése
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
- A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
- 5. Hogyan kell a TISSEEL Lyo-t tárolni?

- A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
- A dobozon feltüntetett lejárati idő ("Felhasználható") után ne alkalmazza a TISSEEL Lyo-t. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
- Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Nem fagyasztható!
- A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
- Amennyiben az elkészített oldatokat nem használják fel azonnal, úgy 37 °C hőmérsékleten vagy szobahőmérsékleten (max. 25 °C) legfeljebb 4 órán át tárolhatóak keverés nélkül. A TISSEEL Lyo-t nem szabad 37 °C feletti hőmérsékletnek kitenni és mikrohullámú sütőben melegíteni. A feloldás után a készítményt nem szabad lehűteni vagy fagyasztani.
- A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
- 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

- Mit tartalmaz a TISSEEL Lyo

- A TISSEEL Lyo-t két komponens alkotja:
- komponens: ragasztófehérje-oldat
- A ragasztófehérje-oldathoz a liofilizált ragasztófehérje-koncentrátumot fel kell oldani az aprotinin-oldatban.
- A ragasztófehérje-koncentrátum a következő hatóanyagokat tartalmazza: 91 mg/ml humán fibrinogén.
- Segédanyagok: humán albumin, L-hisztidin, niacinamid, poliszorbát 80 (Tween 80), nátrium-citrát-dihidrát.
- 1.a) Az aprotinin-oldat (oldószer a ragasztófehérje-koncentrátumhoz) a következő hatóanyagot tartalmazza: 3000 KIE/ml szintetikus aprotinin.
- Segédanyag: injekcióhoz való víz.
- komponens: trombinoldat
- A trombin-oldathoz a liofilizált trombint fel kell oldani a kalcium-klorid-oldatban.
- 2.) A liofilizált trombin a következő hatóanyagot tartalmazza: 500 NE/ml humán trombin.
- Segédanyagok: humán albumin és nátrium-klorid.
- 2.a) A kalcium-klorid-oldat (oldószer a trombinporhoz) hatóanyaga: 40 mikromol/ml kalcium-klorid.
- Segédanyag: injekcióhoz való víz.
-

- A TISSEEL Lyo a humán fibrinogénnel együtt tisztított humán XIII. faktort tartalmaz 0,6-5 NE/ml mennyiségi tartományon belül.
- Milyen a TISSEEL Lyo készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
- A TISSEEL Lyo valamennyi összetevője üvegekbe van töltve. A Tisseel port tartalmazó injekciós üveg mágneses keverőt tartalmaz.
- A liofilizált összetevők fehér vagy halványsárga színűek, és por vagy szemcsés állagúak; a folyékony összetevők színtelenek vagy halványsárga színűek.
- A csomagolás tartalma
- 1 db TISSEEL port (ragasztófehérje) tartalmazó injekciós üveg (1. komponens (liofilizált), 91 mg/ml humán fibrinogént tartalmaz)
- 1 db trombin port tartalmazó injekciós üveg (2. komponens (liofilizált), 500 NE/ml humán trombint tartalmaz)
- 1 db aprotinin-oldatot tartalmazó injekciós üveg (oldószer az 1. komponenshez, 3000 KIE/ml szintetikus aprotinint tartalmaz)
- 1 db kalcium-klorid-oldatot tartalmazó injekciós üveg (oldószer az 2. komponenshez, 40 mikromol/ml kalcium-kloridot tartalmaz)
- 1 db Duploject System készlet az oldat elkészítéséhez és alkalmazásához, amelyben található:
- 1 db Duploject kettős injekciós szerelék
- 2 db csatlakozó elem
- 2 db egyszer használatos kék beosztásos fecskendő a Tisseel beadására
- 2 db egyszer használatos fekete beosztásos fecskendő a trombin beadására
- 4 db egyszer használatos tű
- 4 db (tompa) tű a beadáshoz

Kiszerelések:
A TISSEEL Lyo az alábbi kiszerelésekben kapható: 1×2 ml (1 ml + 1 ml), 1×4 ml (2 ml + 2 ml) és 1×10 ml (5 ml + 5 ml)
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( hematológia )