Étrendkiegészítő-kereső

Solimar fürdősó


Kiszerelés: 500 g

Fogyasztói ár: Nincs adat

Notifikációs szám: 012/86


Kiszerelés: 5x500 g

Fogyasztói ár: Nincs adat

Notifikációs szám: 012/86

Az étrend-kiegészítő leírása

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Mi a Solimar fürdősó?
Holt-tengeri fürdősó
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását tudományos vizsgálatok bizonyítják.
Milyen hatása van a Solimar fürdősónak?
Régóta ismert az a jótékony hatás, amelyet a Holt-tenger vize kifejt a különböző betegségekre. A gyógyhatás a só kémiai összetételének tulajdonítható. A holt-tengeri só kálium-és magnézium-ionokban gazdag, nátrium-tartalma alacsony (szemben a világtengerek sójával), míg bromid-tartalma magas. A fürdő alkalmazása során ásványi anyagai behatolnak a bőrbe és felszívódnak. A fürdősó magas magnézium-ion-tartalma a pszoriázis-os gócok visszaszorítását, leszáradását segíti. Reumatológiai szempontból a kalcium ionoknak van jelentősége, melyek hozzájárulnak a porcszövet mechanikai tulajdonságainak javításához. A fürdő megkönnyíti a mozgást a különböző izommerevségi állapotokban.
Mit tartalmaz a Solimar fürdősó?
A fürdősó nagy arányban tartalmaz magnézium-kloridot (Magnesii chloridum) (31-35%) és kálium-kloridot (Kalii chloridum) (20-28%), nátrium-klorid-tartalma alacsony (Natrii chloridum) (3-8%), Tartalmaz még kalcium-kloridot (Calcii chloridum) (0,1-0,5%), magnézium-bromidot (Bromidum) (0,3-0,6%), kristály vizet (Aqua medicata) (32,0-40,0%), szulfátot (Sulfas) (0,05-0,2%).
Mit tartalmaz még a készítmény?
A fürdősó segédanyagot nem tartalmaz.
Milyen esetekben javasolt a készítmény alkalmazása?
Reumatológiai megbetegedések fürdőkezelésében alkalmazható a panaszok enyhítésére, továbbá a gyógyszeres kezelés kiegészítésére, hatásának fokozására.
Alkalmazható kis- és nagy ízületek korábban lezajlott, már nyugalmi fázisban lévő gyulladásait követő fájdalmas ízületi merevség enyhítésére. Pszoriázis és egyéb fokozott elszarusodással járó bőrbetegségekben (pl. ekcéma krónikus formája, időskori bőrszárazság) fürdőkezelésére, a kórkép tüneteinek enyhítésére.
Mikor nem ajánlott a készítmény alkalmazása?
A készítmény bármelyik összetevőjével szembeni túlérzékenység, bőr meglévő gombás fertőzései, valamint nyílt sérülések, sebek esetén.

Mit kell tudnia a kezelés megkezdése előtt?
Ha korábban gombás bőrbetegsége volt vagy hosszú ideje krónikus betegségben (pl. szív-érrendszeri betegségben) szenved, a Solimar fürdősó teljes fürdőként való alkalmazása fokozott elővigyázatosságot igényel.
Alkalmazható-e a készítmény gyermekek kezelésére is?
Nem ismert olyan adat, mely arra utalna, hogy gyermekeknél a Solimar fürdősó másképpen hatna, mint felnőtteknél. Az alkalmazási javallat szerinti használata esetén is nagyobb körültekintés szükséges.
Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
A Solimar fürdősó önmagában illetve egyes gyógyszeres kezelések kiegészítésére, hatásának fokozására alkalmazható. Ez idáig nem ismert olyan adat, mely arra utalna, hogy más gyógyszerekkel nem lehet együtt alkalmazni.
Alkalmazható-e a készítmény várandósság vagy szoptatás ideje alatt?
Nem áll rendelkezésre olyan adat, mely miatt ellenjavallt lenne a várandósság vagy szoptatás ideje alatt a készítmény alkalmazása. A készítmény ezen élethelyzetekben teljes fürdőként nem ajánlott, csak rész fürdőként (kis felületekre - pl. kéz, láb) alkalmazható.
Hogyan kell alkalmazni a készítményt?
Felnőtteknek:
- Reumatológiában 40 1 vízhez (kb. fél fürdőkádnyi) 500 g fürdősó (1 tasak) szükséges,
- Pszoriázisban 40 1 vízhez átlagosan 1 kg fürdősó (2 tasak) szükséges.
- Kisebb ízületekre (kéz, láb) magasabb koncentrációjú részleges fürdő ajánlott, (pl.: 20 1 vízhez 500g fürdősó, 10 1 vízhez 250 g fürdősó).
Gyermekek kezelését a felnőtteknek javasolt koncentráció felével ajánlott végezni (reumatológiában 40 l vízhez 250 g fürdősó (fél tasak), pszoriázisban 500 g fürdősó (1 tasak) ajánlott.
Hogyan kell elkészíteni a fürdőt?
A kívánt mennyiségű fürdősót néhány liter forró vízben feloldjuk, majd hideg vízzel felengedjük a megfelelő vízmennyiséggel, illetve hőfokig (kb. 37 °C). A fürdés idő tartalma kb. 20 perc, amely után a bőrt tiszta vízzel alaposan le kell öblíteni. A fürdőterápia eredményességét fokozza, ha a beteg a fürdést követően kb. egy órán át melegben beburkolózva pihen.

Vannak-e mellékhatásai a Solimar fürdősónak?
Ritkán helyi vérbőséget okozhat. A már korábban meglévő gombás bőrfertőzések fellobbanhatnak. A kezelés bőrszárító hatású lehet.
Mire kell ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Csak külsőleg használható! Szembe, nyálkahártyára ne kerüljön!
Mennyi ideig kell alkalmazni a készítményt?
Egy fürdőkúra időtartama 4 hét. Hetente 2-3 alkalommal ajánlott a gyógyfürdő alkalmazása.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve tárolandó.
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Hol és milyen csomagolásban kapható a Solimar fürdősó?
Gyógyszertárban, (gyógyhatású-készítmények) szaküzletben, gyógyszertáron kívüli gyógyszer kiskereskedelmi tevékenység folytatására jogosult üzletekben, 500 g-os vagy 2,5 kg-os (5x500 g) csomagolásban.
Nyilvántartási szám: OGYI-012/1986
Gyártó/forgalomba hozatali engedély jogosultja: TEVA Gyógyszergyár Zrt.
4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Hol van a legközelebbi patika? Keresse meg!

Az adatbázis utolsó frissítése: 2019.01.04.

PHARMINDEX
Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja.
© Vidal Next Kft. 2021

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+12, +17 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt eleinte még lesznek ködös és felhősebb tájak is, de ezek megszűnését követően országszerte napos időre készülhetünk.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!