Szex hetvenévesen? Simán!

Hetven év felett a férfiak fele és majdnem a nők egyharmada aktív még mindig az ágyban - közöttük pedig a kérdezettek egyharmada szexel még mindig, legalább kétszer egy hónapban.

az első olyan, amely a korosztály szexuális szokásait vizsgálja és amelyből kiderül: a szerelem és a vonzalom kiállja az idő próbáját: a hetvenesek és nyolcvanasok még mindig érdeklődnek a heves csókok és a szex iránt. A kutatásban, igaz, még nem vizsgálták, hogy miért aktívabbak a férfiak, mint a nők, de előfordulhat, hogy azért, mert fiatalabb partnereik vannak.

Szex időskorban, időskori szex, szexuális aktivitás, nyugdíjasok
Hetven év felett a férfiak és nők jelentős része aktív marad szexuálisan. Fotó: Getty Images

A szexben fontosabb a minőség

Női test

Érintésre a nyak, nyomás alatt pedig a csikló és a mellbimbó a legérzékenyebb női testrész - derül ki a kanadai Université du Québec á Montréal kutatócsoport friss kutatásából, amelynek során 18 és 35 év közötti, egészséges nők reakcióit vették górcső alá. A részletekért kattintson!

A nők hosszabb élettartama is belejátszhat mindebbe: az idősebb nőknél esélyesebb, hogy megözvegyültek és egyedül élnek, hosszabb ideig. Ahogy a nők korosodnak, úgy vélik, hogy szexuális életükben fontosabb a minőség, mint a mennyiség: míg kevesebb izgalmas éjszakájuk van, ezeket sokkal jobban képesek kiélvezni. A több mint 6000 brit férfivel és nővel végzett kutatásból az is kiderül, hogy a rossz egészség és a partner hiánya nagyobb akadály a mindennapokban, mint az, hogy nem kívánnák a szexet.
Az Archives of Sexual Behavior szaklapban korábban megjelent anyagból az is kiderül, hogy az idős britek korántsem prűdek, amikor intim pillanataikat kell megosztaniuk. A kérdezett csupán 3 százaléka nem akart válaszolni a direkt kérdésekre. A kutatásban résztvevő David Lee elmondta: az idősek egy jelentős kisebbsége marad csak szexuálisan aktív, de olyan számokról beszélünk, akik garantáltan hasznát tudnák húzni a jobb egészségügyi ellátásnak, hiszen a szexuális egészségről időskorban sem szabad megfeledkezni.

50 felett is helyreállítható a nemi élet

A jó szex és a kielégítő nemi élet jelentős mértékben hozzájárulhat az idősebbek jó életminőségéhez. Sajnos azonban a menopauza után jelentkező szexuálisfájdalomgyakran megfosztja a nőket és partnereiket a kielégüléstől, de nem kell feladni a reményt.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.