Szex hetvenévesen? Simán!

Hetven év felett a férfiak fele és majdnem a nők egyharmada aktív még mindig az ágyban - közöttük pedig a kérdezettek egyharmada szexel még mindig, legalább kétszer egy hónapban.

az első olyan, amely a korosztály szexuális szokásait vizsgálja és amelyből kiderül: a szerelem és a vonzalom kiállja az idő próbáját: a hetvenesek és nyolcvanasok még mindig érdeklődnek a heves csókok és a szex iránt. A kutatásban, igaz, még nem vizsgálták, hogy miért aktívabbak a férfiak, mint a nők, de előfordulhat, hogy azért, mert fiatalabb partnereik vannak.

Szex időskorban, időskori szex, szexuális aktivitás, nyugdíjasok
Hetven év felett a férfiak és nők jelentős része aktív marad szexuálisan. Fotó: Getty Images

A szexben fontosabb a minőség

Női test

Érintésre a nyak, nyomás alatt pedig a csikló és a mellbimbó a legérzékenyebb női testrész - derül ki a kanadai Université du Québec á Montréal kutatócsoport friss kutatásából, amelynek során 18 és 35 év közötti, egészséges nők reakcióit vették górcső alá. A részletekért kattintson!

A nők hosszabb élettartama is belejátszhat mindebbe: az idősebb nőknél esélyesebb, hogy megözvegyültek és egyedül élnek, hosszabb ideig. Ahogy a nők korosodnak, úgy vélik, hogy szexuális életükben fontosabb a minőség, mint a mennyiség: míg kevesebb izgalmas éjszakájuk van, ezeket sokkal jobban képesek kiélvezni. A több mint 6000 brit férfivel és nővel végzett kutatásból az is kiderül, hogy a rossz egészség és a partner hiánya nagyobb akadály a mindennapokban, mint az, hogy nem kívánnák a szexet.
Az Archives of Sexual Behavior szaklapban korábban megjelent anyagból az is kiderül, hogy az idős britek korántsem prűdek, amikor intim pillanataikat kell megosztaniuk. A kérdezett csupán 3 százaléka nem akart válaszolni a direkt kérdésekre. A kutatásban résztvevő David Lee elmondta: az idősek egy jelentős kisebbsége marad csak szexuálisan aktív, de olyan számokról beszélünk, akik garantáltan hasznát tudnák húzni a jobb egészségügyi ellátásnak, hiszen a szexuális egészségről időskorban sem szabad megfeledkezni.

50 felett is helyreállítható a nemi élet

A jó szex és a kielégítő nemi élet jelentős mértékben hozzájárulhat az idősebbek jó életminőségéhez. Sajnos azonban a menopauza után jelentkező szexuálisfájdalomgyakran megfosztja a nőket és partnereiket a kielégüléstől, de nem kell feladni a reményt.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.