„Nagyon kínos, hogy minden orgazmusomnál ez történik”

Rengeteg egészségi állapot kihathat a szexuális életünkre. Ezek közül az egyik legkínosabb talán az inkontinencia. A probléma sokakat annyira feszélyez, hogy akár hosszú éveken át senkivel sem mernek ágyba bújni. Pedig van megoldás.

Amikor az ember randizgatni kezd valakivel, idővel természetes módon úrrá lesz rajta a vágy, hogy kiderítse, az ágyban is passzolnak-e egymáshoz. Ezt az örömteli várakozást azonban beárnyékolhatja a szorongás.

Számos kérdés és félelem kavaroghat bennünk, amikor ismerkedünk valakivel. Egyeseket például annyira feszélyezhet az egészségi problémájuk, hogy akár hosszú éveken át nem is mernek lefeküdni senkivel. Így van ez azzal a nővel is, aki a The Guardian szakértőjétől kért segítséget.

stresszes nő ül az ágyon
Rengeteg egészségi állapot kihathat a szexuális életünkre. Fotó: Getty Images

„A kínos ok, amiért 11 éve nem szexelek”

„Több mint 11 éve nem feküdtem le senkivel, ha ugyanis orgazmusom van, mindig bepisilek” – vallotta be olvasói levelében egy 37 éves mozgássérült nő, aki egyedülálló anyaként neveli 13 éves ikergyermekeit. A levélíró a hegei és korlátai miatt egyáltalán nem érzi magát vonzónak, a közelmúltban azonban randevúzni kezdett egy nála 9 évvel fiatalabb férfival. „Nagyszerű srác, de félek szexelni vele. Hogyan beszélhetnék vele a problémáimról, hogy a kapcsolatunk egy következő szintre léphessen?” – kérdezte a kétségbeesett anya.

„Ha kölcsönös a vágy, a legtöbb akadály átugorható”

Az anonim kérdezőnek Pamela Stephenson Connolly pszichoterapeuta válaszolt, aki a szexuális problémák kezelésére specializálódott. A szakember véleménye szerint az első és legfontosabb lépés a levélíró részéről az lenne, hogy inkontinenciájával orvoshoz forduljon. A problémára ugyanis vannak megoldások, és ha a nőnek beválna valamelyik, az máris sokat dobna az önbizalmán.

„Azt javaslom, hogy a problémádat játékosan vezesd fel. Próbálj a vallomásodba humort csempészni, és ne feledd: ha a szexuális vágy erős és kölcsönös, akkor a legtöbb akadályt át lehet ugrani” – írta a pszichoterapeuta. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a nő egyértelműen kifejezze partnerének, hogy milyen igényei vannak, illetve mi az, ami neki már nem fér bele. „Ne várd el tőle, hogy olvasson a gondolataidban” – fogalmazott.

Connolly véleménye szerint egy gondoskodó férfi biztosan hálás lesz minden információért, amelyet kap, és minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy az együttlét pozitív élmény legyen a nő számára is. „Persze ne felejtsd el viszonozni a figyelmességét, és törekedj te is arra, hogy kielégítsd partnered szexuális szükségleteit” – zárta gondolatait a szakértő.

Pánikrohamot kapok szex közben. Mit tegyek?
A szorongás és a depresszió komolyan befolyásolhatja a libidót, és akár teljesen tönkre is teheti a szexuális életünket. Egyeseknél pedig az ezzel járó feszültség és a párjuk irányába érzett bűntudat annyira elharapódzhat, hogy annak akár pánikroham is lehet a vége. Nézzük, mit lehet tenni ilyen helyzetben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +33 °C
Minimum: +21 °C

Napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén, valamint a déli és keleti határvidéken időnként több lehet a gomolyfelhő. Ezeken a tájakon előfordulhat néhol felhőszakadással kísért zápor, esetleg zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti irányú szelet a Dunántúl északi, északnyugati részén és keleten továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, északkeleten erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, az Alföld déli részén a melegebb. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő. Az északi országrészen vonul át a hidegfront, ott változékonyabban alakul az időjárás, délen viszont marad a hőség.

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.