Ezért nem jó, ha csak nők dolgoznak együtt

Ha egy munkahelyen csak nők dolgoznak, az az esetek többségében konfliktusokat idéz elő. De mi lehet ennek az oka?

Adela 23 éves volt, amikor egy fogyasztási cikkekkel foglalkozó londoni vállalatnál kezdett dolgozni. Csapata túlnyomórészt nőkből állt, beleértve a főnökeit is. Az első héten a kevés férfi közül, akikkel együtt dolgozott, az egyik odasétált hozzá, és egy könyvet ejtett az asztalára. "Azt mondta, hogy ez lesz a kézikönyvem az itteni munkámhoz" – meséli Adele a BBC-nek. A könyv Lauren Weisberger 2003-as regénye, „Az ördög pradát visel” volt, amiből egyébként film is készült. A történet egy fiatal nőről szól, aki egy divatmagazinnak dolgozik, és női főnöke tulajdonképpen megkeseríti az életét.

Adela rájött: a könyv valójában a főnökével való későbbi kapcsolatát tükrözte annál a vállalatnál. Munkahelyi környezete, ami „a titkolózás kultúrájára épült”, mindvégig mérgező volt és nem is tudott alkalmazkodni a félelemmel teli légkörhöz. Végül hat hónap után felmondott, és karrierje hátralévő részére fogadalmat tett: soha többé nem fog kizárólag nőkből álló csapatban dolgozni.

női vezető, női főnök, munkahelyi konfliktus, munkahelyi stressz
Nem biztos, hogy jó, ha minden munkatárs nő. Fotó: Getty Images

A méhkirálynő-szindróma

Adela esete nem egyedi. A nők munkahelyi sikerét elősegítő tényezőkről szóló vitákban a szakértők gyakran beszélnek a női példaképek fontosságáról. És bár rengeteg adat mutatja, hogy a női mentorálás előnyös lehet a nők számára, ugyanennyi anekdotikus bizonyíték van arra is, hogy a női főnök hátráltatja a nők esélyeit arra, hogy boldogok és sikeresek legyenek a munkahelyükön. Ez utóbbi narratíva az, ami a közvélekedésben érvényesül.

Nincs átfogó bizonyíték arra, hogy a vezető beosztású nők kevésbé hasznosak vagy károsak a fiatalabb nők számára, mint a vezető beosztású férfiak a fiatalabb férfiak számára. Mégis rengeteg nő tapasztalta már, hogy más nők megnehezítik az életüket a munkahelyükön, sőt, adott esetben még kilépésre is késztetik őket. Az 1970-es években a tudósok még kifejezést is alkottak a jelenségre, ez pedig a "méhkirálynő-szindróma".

A társadalomban számos, régóta fennálló nemi sztereotípia létezik. A férfiaktól még mindig elvárják, hogy asszertívak, versenyképesek és ambiciózusak legyenek, míg a nőknek gondoskodónak és együttérzőnek kell lenniük. Ezek a sztereotípiák pedig a vezetési stílusban is érvényesülnek, vagyis ezt várjuk el a főnökünktől. A szakértők szerint a munkahelyi siker érdekében ezek a mélyen gyökerező előítéletek azt jelentik, hogy mindkét nem úgy érzi: a siker férfi tulajdonságokhoz köthető.

A nemi szerepek terén elért fejlődés ellenére még mindig erős lábakon áll az a mítosz, miszerint a férfiaknak dominánsnak, a nőknek pedig alárendeltnek kell lenniük, vagyis hogy a férfiaknak vezetniük, míg a nőknek követniük kell. A felmérések szerint 1982 óta az Egyesült Államokban a nők a férfiaknál következetesen nagyobb valószínűséggel mondják azt, hogy férfi főnököt szeretnének.

Nehéz szembe menni a társadalmi normákkal

A nemi előítéletek rejtett megnyilvánulásainak tanulmányozására szakosodott Francesca Manzi, a London School of Economics menedzsment tanszékének adjunktusa kutatásai során kimutatta, hogy nem feltétlenül a női főnökökkel való ellenszenvről van szó. Szerinte is sokkal inkább arról a társadalmi normáról, ami miatt közfelfogás, hogy a tipikus vezető általában inkább férfi. Manzi szerint e felfogás miatt egyes nők, amikor hatalmi pozícióba kerülnek, inkább a férfiaknak tulajdonított tulajdonságokat veszik fel. Ezek a nők korábban is kialakíthattak egy általánosan férfiasabbnak tartott személyiséget, hogy vezetői pozíciót szerezzenek. A női főnökök hajlamosak lehetnek arra, hogy jobban elhatárolódjanak a többi nőtől, hogy így különböztessék meg magukat vezetőként. Nem akarják ugyanis, hogy női jellemvonásaik miatt esetleg ne tartsák őket jó vezetőnek. Ez okozhatja a munkahelyi konfliktusokat.

A szakember szerint a nők és nők közötti munkahelyi konfliktusokat inkább azért érzékeljük különlegesnek, mert feltűnőek, nem pedig azért, mert egyediek. A férfiak között is gyakoriak a munkahelyi konfliktusok, de mi nők könnyebben megbarátkozunk azzal, ahogyan ezt ők kezelik. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a közvélekedéssel szemben számos kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a nők valójában jobb vezetők lehetnek, különösen válságos időkben.

Az is baj, ha kedves, az is, ha törtető

A vezető szerep azért hozza nehéz helyzetbe a nőket, mert ha gondoskodóak és kedvesek, könnyen túl nőiesnek, ám ha határozottabbak, akkor túl férfiasnak és ezáltal akár hiteltelennek is tarthatják őket – mondja Michael Smets, az Oxfordi Egyetem menedzsmentprofesszora. A jó vezetőkről alkotott nemi sztereotípiákat az is erősíti, hogy még mindig nagyon kevés a női vezető. A szakértők szerint ha több nő lenne vezető pozícióban, az segíthetne megváltoztatni a régóta fennálló, kollektív előítéleteket arról, milyen tulajdonságok teszik a jó vezetőt. A szakértők szerint a jó vezetőhöz kapcsolódó sztereotípiákat meg kell változtatni, hogy a nőknek ne kelljen úgy érezniük: jellegzetesen férfi vezetői stílushoz kell alkalmazkodniuk, ha feljebb akarnak kerülni a ranglétrán. Ha több nő válik példaképpé, az a versenyhelyzetet is csökkenheti a nők között, így pedig a konfliktus is kevesebb lesz.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +18 °C

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan valószínű eső, zápor, lokálisan jelentős, intenzív csapadékkal, délen, délnyugaton pedig zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik. Késő este 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. A felhősödésnek köszönhetően sokfelé kevésbé lesz tikkasztó ma a hőség, ahogy az UV-sugárzás is enyhül.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra