Tájfun utáni összefogás: segítsen Ön is!

"Nem tudom, hova mehetnek - hiszen nincs hova menni... otthonaikat elsöpörte a tájfun" - így számol be a Fülöp-szigetekről az UNICEF munkatársa, Leon Dominador Fajardo, az UNICEF katasztrófahelyzetek szakértője Tacloban városából. Segítsünk nekik!

Sosem látott erősségű tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken. A tomboló szélvihar 313 km/órás sebességgel és 378 km/órás széllökésekkel csapott le a szigetekre és tette földdel egyenlővé az egész partvidéket. Elpusztultak az iskolák, óvodák, kórházak, megszűnt az élelmiszer- és ivóvízellátás és a telekommunikáció.

A vihar által letarolt területeken megközelítőleg 4,4 millió gyermek él, akik közül mintegy 300 ezer vesztette el otthonát, 2,8 millió gyermek öt év alatti, a halottak számát mintegy 10 ezer főre becsülik. Az életben maradottak kiszolgáltatottak az élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer és biztonságos otthon hiányának.

Azoknak a gyermekeknek, akik túlélték a szörnyűségeket most tiszta ivóvízre, élelemre, fertőzés elleni gyógyszerekre és biztonságos lakhelyre van szükségük.

Válságos a helyzet a tájfun után a Fülöp-szigeteken

Segítsen!

Az UNICEF legfontosabb feladata katasztrófa helyzetekben a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. 100 ezer öt év alatti gyermek és 60 ezer terhes- vagy újszülött babát gondozó anya megsegítése az elsődleges célkitűzése a szervezetnek. A higiéniai helyzet javítása céljából az elmúlt napokban elsőként szállítottak tisztálkodásra alkalmas egységeket Tacloban városába. Szükség van magas tápértékű terápiás élelemre, víztisztító eszközökre, hasmenés elleni gyógyszerekre, sátrakra, szüléseket levezető eszközökre, higiéniás csomagokra.

Az Ön adománya is egyenesen a helyszínre kerül és életmentő segítséget nyújt!

Az interneten ide kattintva tud hivatalosan, az UNICEF-en keresztül adományozni!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)