Tájfun utáni összefogás: segítsen Ön is!

"Nem tudom, hova mehetnek - hiszen nincs hova menni... otthonaikat elsöpörte a tájfun" - így számol be a Fülöp-szigetekről az UNICEF munkatársa, Leon Dominador Fajardo, az UNICEF katasztrófahelyzetek szakértője Tacloban városából. Segítsünk nekik!

Sosem látott erősségű tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken . A tomboló szélvihar 313 km/órás sebességgel és 378 km/órás széllökésekkel csapott le a szigetekre és tette földdel egyenlővé az egész partvidéket. Elpusztultak az iskolák, óvodák, kórházak, megszűnt az élelmiszer- és ivóvízellátás és a telekommunikáció.

A vihar által letarolt területeken megközelítőleg 4,4 millió gyermek él, akik közül mintegy 300 ezer vesztette el otthonát, 2,8 millió gyermek öt év alatti, a halottak számát mintegy 10 ezer főre becsülik. Az életben maradottak kiszolgáltatottak az élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer és biztonságos otthon hiányának.

Azoknak a gyermekeknek, akik túlélték a szörnyűségeket most tiszta ivóvízre, élelemre, fertőzés elleni gyógyszerekre és biztonságos lakhelyre van szükségük.

Válságos a helyzet a tájfun után a Fülöp-szigeteken

Segítsen!

Az UNICEF legfontosabb feladata katasztrófa helyzetekben a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. 100 ezer öt év alatti gyermek és 60 ezer terhes- vagy újszülött babát gondozó anya megsegítése az elsődleges célkitűzése a szervezetnek. A higiéniai helyzet javítása céljából az elmúlt napokban elsőként szállítottak tisztálkodásra alkalmas egységeket Tacloban városába. Szükség van magas tápértékű terápiás élelemre, víztisztító eszközökre, hasmenés elleni gyógyszerekre, sátrakra, szüléseket levezető eszközökre, higiéniás csomagokra.

Az Ön adománya is egyenesen a helyszínre kerül és életmentő segítséget nyújt!

Az interneten ide kattintva tud hivatalosan, az UNICEF-en keresztül adományozni !

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32 °C
Minimum: +19 °C

Gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral, utóbbiakat felhőszakadás, erős, néhol viharos széllökés kísérheti. A Dunántúlon nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra