Saját fizetéséből emelte asszisztenseinek bérét a háziorvos

Saját fizetését csökentette Keczéry Attila egyik fővárosi háziorvos, hogy meg tudja emelni asszisztensei bérét.

Júliustól 18 százalékos béremelés járna az egészségügyi szakdolgozóknak, ebből azonban nem részesült mindenki egyenlő mértékben. A szakdolgozói kamara szerint 9 és fél ezer ember maradt ki az emelésből, azok akik fogorvosi és háziorvosi rendelőkben dolgoznak. Az RTL Híradó beszámolója szerint a Zuglóban dolgozó háziorvos, Keczéry Attila úgy döntött: ha máshogy nem megy, akkor saját fizetése rovására emeli meg munkatársai bérét. Félő volt ugyanis, hogy felmondanak.

Több ezer dolgozó maradt ki a béremelésből

A háziorvos szerint a rendelőjüknek járó pénz évek óta nem változik. "A bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést" - mondta el a Híradónak a háziorvos.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9 és fél ezer alapellátásban dolgozó maradt ki a béremelésből, mert nem tartoznak az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá. Hiába végzik akár ugyanazt a munkát, ugyanazzal a szakképesítéssel, mint például egy kórházban vagy szakrendelőben dolgozó asszisztens. A kamara már május közepén jelezte az államtitkárság felé, hogy ebből komoly bonyodalmak lesznek, és előrevetíti annak a lehetőségét, hogy nem a kollégák nem maradnak az alapellátásban, hanem a járóbeteg ellátás felé, vagy egyéb más területek felé vehetik az útjukat – mondta Balogh Zoltán, a kamara elnöke.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +15 °C

Estig gomolyfelhős, napos idő várható, majd a gomolyfelhők a nyugati országrész, illetve hozzávetőlegesen az Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna kivételével mindenütt leépülnek, kiderül az ég. Az említett sávban estig még kialakulhatnak záporok, esetleg egy-egy zivatar, másutt nem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél eleinte még nagy területen lesz élénk, majd estére mérséklődik a légmozgás. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő. Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgörcs és fejfájás.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra