Homeopátia: 15 éve Magyarországon a szelíd gyógymód

Magyarországi jelenlétének 15. évfordulóját ünnepli a BOIRON, mely hazánkkal együtt 75 országban van már jelen. A családi vállalkozás 1932 óta működik, és szakterületén - a homeopátiás gyógyszerek területén -, világelső. Az évforduló kapcsán Budapesten sajtótájékoztatót tartottak, ahol többek között a tévhiteket is igyekeztek eloszlatni a szelíd gyógymóddal kapcsolatban.

"Szeretnénk bebizonyítani, hogy a homeopátiának megvan a helye egy jól működő egészségügyi rendszerben" - kezdte dr. Yves Groult, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt idők támadásaira is reagált a megnyitón.

Az esemény jelen volt Michéle Boiron, homeopata szakgyógyszerész is, aki a homeopátia történetét ismertette a jelenlevőkkel.

A "homeopátia" görög eredetű szó, a "homoion" = hasonló és a "pathos" = szenvedés szavakból származik. A gyógymód német eredetű, egy orvos-gyógyszerész, Samuel Hahnemann felfedezése. Elve, hogy a betegségek olyan szerekkel gyógyíthatók, amelyek a betegségekhez hasonló tüneteket okoznak.A neves gyógyszerészcsalád tagja beszélt a szelíd gyógymód lehetséges alkalmazási területeiről és a kutatásaikról is. Mint elmondta, az ilyen típusú gyógyszerekre egyre nagyobb a laikus igény szerte a világon, és érdemes eloszlatni a tévhiteket is.

Az előadásból kiderült az is, hogy világszerte több mint félmilliárd ember használja a homeopátiát nap mint nap, több mint 100 országban, sőt a homeopátia 200 éves történetéből több százmilliós pozitív tapasztalattal rendelkezik, ami egyértelmű bizonyítékot ad hatékonysága mellett.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33 °C
Minimum: +20 °C

Általában napos időre számíthatunk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett, de helyenként időszakosan erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, illetve estétől nyugat felől felhősödés kezdődik. Felhőszakadással kísért záporok, zivatarok csak kevés helyen, nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szelet a keleti országrészben több helyen kísérik élénk, néhol erős lökések, de zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő estére 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra