Megválasztották a MOK új elnökét

Dr. Álmos Péter került a Magyar Orvosi Kamara élére.

192-en szavaztak érvényesen, ebből  109 szavazatot kapott Dr. Álmos Péter, Dr. Kozma Gábor pedig 83-at – közölte honlapján a szervezet. A elnök megválasztása után Kozma Gábor csapatának legtöbb jelöltje visszalépett.

Dr. Meglécz Katalint és Dr. Böszörményi-Nagy Gézát választották meg alelnöknek. A fogorvosokat képviselő alelnök Dr. Skapinyelcz Tibor lett. A visszalépések miatt Dr. Svéd Tamás maradt az egyetlen főtitkárjelölt, őt meg is választották erre a pozícióra. Titkárnak választották Dr. Pinke Ildikót, Dr. Hegedűs Tamást, Dr. Keczéry Attilát és Kostyalik Jánost. Az Országos Felügyelőbizottság elnöke Dr. Szécsényi-Nagy Balázs, alelnöke Al-Katib Kamil lett. Az Etikai Kollégium elnöke Dr. Kereszty Éva Margit, alelnöke Dr.Pócs Dávid lett.

A küldöttközgyűlést az új elnök zárta, aki megválasztott tisztségviselő társai nevében is megköszönte a bizalmat és mint mondta, azon fog dolgozni, hogy azok bizalmát is kiérdemelje, akik most úgy gondolták: nem is volt érdemes indulni. Reméli, hogy négy év múlva is egy egységes kamara lesz, nem férkőzik közéjük a megosztottság és a polarizáció.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be Dr. Kincses Gyula, a MOK korábbi elnöke bejelentéséről, miszerint nem indul újra az elnökségért a novemberi választáson.

Kiemelt kép: MOK

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +19 °C

Folytatódik a felhőzet növekedése. A keleti, északkeleti országrészben a jellemzően fátyolfelhős ég mellett több, nyugatabbra a felhős idő mellett kevesebb napsütés valószínű, utóbbin akár tartósan borult tájak is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor, nyugaton és délen néhol zivatar is előfordulhat. Nyugat felé haladva fokozatosan nő a csapadék esélye. Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos dunántúli tájakon 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Késő este 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra