Brutálisan sok magyar készül felmondani

A munkavállalók jelentős arányú felmondása fenyegeti a cégeket a világ számos országában, köztük Magyarországon is.

Magyarországon hasonlít a helyzet a nemzetközi folyamatokhoz, hiszen a belföldi munkavállalók 57 százaléka gondolkodik felmondáson derült ki a Deloitte tanácsadó cég felméréséből. Aki csak az utóbbi két évben kezdett, az nagyobb eséllyel hagyhatja ott az állását: közülük háromból ketten akarnak váltani. Emellett a középnemzedékhez tartozók és a vezető beosztásúak is gyakran számolnak ezzel a lehetőséggel.

FELMONDÁS, FELMÉRÉS, MUNKAHELY ELVESZTÉSE, MUNKAVÁLLALÓ, VÁLLALAT, DELOITTE
Rengetegen vennék a sátorfájukat. Fotó: Getty Images

Rossz fizetés, kevés fejlődési lehetőség

A Deloitte a munkavállalói igényektől elmaradó fizetésekkel, a fejlődési lehetőségek korlátaival és a vállalatok hatékonysági hiányosságaival magyarázza, hogy sokan váltanának munkahelyet. A visszajelzésekből kiderül az is, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége ugyancsak fontos, ennek érdekében az alkalmazottak 40 százaléka akár kevesebb fizetéssel is beérné. A kötelező irodai munkavégzés a munkavállalók majdnem felét távozásra készteti, miközben csaknem 70 százalék véli úgy, hogy otthoni munkavégzésben is ugyanúgy teljesít, vagy akár jobban is. A munkavállalók nagyarányú távozása vállalati szempontból sem elhanyagolható, a munkaadóknak tehát mindent meg kell tenniük, hogy elejét vegyék alkalmazottaik tömeges távozásának. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +18 °C

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de reggelig fokozatosan szakadozottabbá válik a felhőzet. Hajnalra a kevéssé felhős nyugati, délnyugati tájakon pára-, és ködfoltok képződhetnek. Elszórtan - egyre inkább a keleti tájakon - valószínű zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad, szélélénkülés zivatarok mentén előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A felhősödésnek köszönhetően sokfelé kevésbé lesz tikkasztó ma a hőség, ahogy az UV-sugárzás is enyhül.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra