Infografika: ezért nem jó most az arcszőrzet

Az arcszőrzet nagyon sok férfi számára része az önazonosságnak, azaz másféle bajusszal, szakállal vagy éppen elterebélyesedett szőrzettel az arcukon nem képesek elképzelni magukat. Amikor azonban maszkot kell felvenni a kórokozók elleni védekezéshez, a borotváltak előnyhöz juthatnak a szakállasokkal szemben.

Számtalan szakáll- és bajuszforma létezik, némelyik egyenesen valamelyik híresebb viselőjének nevét hordozza. A legtöbb szőrzetet ezért egyetlen szóval egyértelműen le tudjuk írni a formája - kefe, lámpaernyő - vagy névadója - Verdi, Zappa, Dalí stb. - után. A név azonban nem mondja el, hogy a szőrzet befér-e a légzésvédő maszk alá. A műtősmaszkoknál nem olyan fontos, hogy a védőfelszerelés tökéletesen kövesse az arc vonalát, mert csak az a feladatuk, hogy a kilélegzett páracseppeket, kifröccsenő nyálcseppeket felfogják, és ne engedjék terjedni a fertőzést. A légzésvédő maszkoknál viszont az a lényeg, hogy a belélegzett levegő teljes egészében a maszkon átszűrve jusson a légutakba. Ha az arcszőr miatt a levegő a maszk pereme mellett is bejut, akkor jelentősen csökken az eszköz hatékonysága. Infografikánk a CDC útmutatása alapján áttekinti, hogy milyen bajusz- és szakállfazonok felelnek meg és okozhatnak gondot, amikor légzésvédő maszkot húzunk.

arcszőrzet infografika
)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: