Infografika: ezért nem jó most az arcszőrzet

Az arcszőrzet nagyon sok férfi számára része az önazonosságnak, azaz másféle bajusszal, szakállal vagy éppen elterebélyesedett szőrzettel az arcukon nem képesek elképzelni magukat. Amikor azonban maszkot kell felvenni a kórokozók elleni védekezéshez, a borotváltak előnyhöz juthatnak a szakállasokkal szemben.

Számtalan szakáll- és bajuszforma létezik, némelyik egyenesen valamelyik híresebb viselőjének nevét hordozza. A legtöbb szőrzetet ezért egyetlen szóval egyértelműen le tudjuk írni a formája - kefe, lámpaernyő - vagy névadója - Verdi, Zappa, Dalí stb. - után. A név azonban nem mondja el, hogy a szőrzet befér-e a légzésvédő maszk alá. A műtősmaszkoknál nem olyan fontos, hogy a védőfelszerelés tökéletesen kövesse az arc vonalát, mert csak az a feladatuk, hogy a kilélegzett páracseppeket, kifröccsenő nyálcseppeket felfogják, és ne engedjék terjedni a fertőzést. A légzésvédő maszkoknál viszont az a lényeg, hogy a belélegzett levegő teljes egészében a maszkon átszűrve jusson a légutakba. Ha az arcszőr miatt a levegő a maszk pereme mellett is bejut, akkor jelentősen csökken az eszköz hatékonysága. Infografikánk a CDC útmutatása alapján áttekinti, hogy milyen bajusz- és szakállfazonok felelnek meg és okozhatnak gondot, amikor légzésvédő maszkot húzunk.

arcszőrzet infografika
arcszőrzet infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció