Így lehet jó negyven felett a szex

A negyedik X-en túl gyakrabban találkozunk merevedési problémákkal, libidóvesztéssel, hüvelyszárazsággal, melyekbe azonban nem szabad beletörődni. Az alábbiakban néhány olyan módszert ismertetünk, melyek segítségével megőrizhetők a szexuális funkciók.

Szex egy életen át

Fiatal korban senki nem gondol az öregségre. Nem is feltételezi, hogy idősebb szüleinek, nagyszüleinek bármi köze lehet a nemi intimitáshoz. Majd ahogy telnek-múlnak az évek, és közeledik a negyvenedik születésnap , ráeszmélünk, hogy nem vagyunk már fiatalok. Minden valószínűség szerint tisztában vagyunk azzal, hogy a szex az élet fontos része, amelytől nehezen lehet megválni, és egyáltalán nem örülnénk neki, ha kimaradna életünkből idősebb napjainkban, hiszen csak a kiegyensúlyozott szexualitás teremthet olyan bensőséges intimitást, amelyre az egész élet során szükség van.

Teherbe esni 40 felett? Ennyi esély van rá! Az általános aggodalom ellenére, hogy a termékenység 35 éves kor felett meredeken zuhanni kezd, de vajon valóban így van ez? Kattintson! Kétségtelen tény, hogy az élettani funkcióinak öregedésével egy sor kedvezőtlen változás indul el a szervezetben, melyek szoros összefüggésben állnak a csökkent hormontermelődéssel . Ezen változások természetesen hatnak a szervezet érzékenységére, így egyre többet kell tenni ahhoz, hogy a nemi élet teljes legyen. A csodálatos szexuális élményekhez egyre nagyobb szükség lesz találékonyságra, kreativitásra, alkalmazkodásra, képzelőerőre - írja Saul H. Rosenthal, a Harward Egyetem szexológusa.

Még élvezetesebb is lehet a szex menopauza után

Jóllehet a menopauzában véglegessé vált élettani hormonváltozás hatására a nemi vágy csökken, viszont aggodalomra nincs ok, hiszen ha megtartott a szexuális élet rendszeressége, a kiegyensúlyozott párkapcsolat, akkor a nemi életben semmiféle hanyatlás nem következik be. Gondoljunk csak arra, hogy a menopauza korszaka egybeesik azzal, amikor a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, így egy sor olyan teendő tűnik el, amelyek eddig a bensőséges együttlétek gátjában állhattak.

A menopauza emellett a menstruáció teljes megszűnésével jellemezhető, amely szintén kedvezően tud hatni a párok szexuális életére. Nem csak azért, mert így gyakorlatilag felhőtlenné válik a szex a hónap mindegyik napján, hanem azért is, mert nem kívánt gyermekáldástól sem kell többé tartani. Nagyon fontos említést tenni a tapasztalatról, hiszen negyven felett már mindenki rendelkezik kellő jártassággal, amelyek a szexet még tökéletesebbé, változatosabbá teszik. Az évek hosszú sora alatt levetkőzött gátlások olyan örömteli, kreatív nemi életet eredményezhetnek, melyeket minden huszonéves megirigyelhet.

A szex 40 felett is jó lehet.
A szex 40 felett is jó lehet. Fotó: Getty Images

Számos amerikai vizsgálat eredménye bizonyította, hogy az idősebb korosztály szexuális vágya nem hanyatlik, sőt álmaik sokszor erotikus töltettel bírnak, és ha az élet magányra kárhoztatta őket, akkor is rendszeresen maszturbálnak. Említést kell tenni arról, hogy az ösztrogén szint csökkenése hat a bőrre és a nyálkahártyákra is, ezáltal szárazabb, vékonyabb lesz a testet fedő bőrréteg és a hüvely fala is. Éppen ezért nagy jelentősége van a nőgyógyászati véleménynek, mert az átmeneti hormon kiegészítés - ha a genetikai vizsgálat és a családi anamnézis emlőrákra való hajlamot nem igazol - hatékony megoldásnak bizonyul.

Visszahozható a kőkemény erekció?

Amikor egy idősödő férfi arról panaszkodik, hogy nincs merevedésük, valójában azt jelenti, hogy nincsen annyi spontán, inger nélküli erekciójuk, mint annak idején. Nagyon sok férfi szerint a szexuális vágy mértéke egyenes arányban áll a pénisz keménységével .

Kétségtelen tény, hogy az életkor előrehaladásával a merevedés mértéke hanyatlik, viszont a tapasztalat, a női orgazmushoz vezető trükkök kárpótolnak mindenért. Nem érdemes arra várni, hogy a pénisz keménysége elérje a húsz-, harminc éves korban tapasztaltét, inkább arra figyeljünk, hogy a partnernek maximálisan jó legyen. A férfi lingamjának orális izgatása nagyban hozzájárul a keménység fokozásához.

Varietas delectat

A változatosság gyönyörködtet, tartja a latin mondás. Mit is jelent ez esetünkben? Kevés idős házaspár vallhatja be tiszta szívvel, hogy a szexuális spontaneitása még mindig a régi. A nap nem változik, az óra nem változik, a helyzet nem változik, a pozitúra nem változik, az időtartam nem változik, sorolhatnánk. Így még egy tizennyolc éves is elveszítené libidóját .

Pedig a változatos szexnek kifogyhatatlan a tárháza. Sokszor elég egy szép virágcsokor vagy egy finom bor felnyitása egy szürke délutánon, akár egy közös habfürdőzés, vagy egy gyertyafényes vacsora, máris magasba szökhetnek a szerelem hullámai. Ha meleg olajjal gyengéden végigmasszírozzuk párunkat, a hatás nem marad el, mert szinte biztos, hogy orgazmussal fejezzük be. A tükör előtti szeretkezés még duzzadtabbá teszi a hímvesszőt, így a szex érzékisége magasba szökken. A mell hosszú simogatása, az emlőbimbókra adott csókok és lágy nyalogatás forró ölelést és óriási orgazmust eredményez mindkét fél számára.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +5 °C
Minimum: +2 °C

Döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a déli határ közelében és az Alföldön vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Az ország északi felén várható további tartós eső, délelőtt az északi határszélen ónos eső, havas eső, havazás is. A Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában kiadós mennyiség valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.