A meztelenség meglepő előnyei

Sokan szeretnek meztelenül aludni, számos kutatási eredmény utal azonban rá, hogy más helyzetekben is érdemes lenne minél gyakrabban megválni a ruháinktól. A kényelmi szempontok mellett ugyanis egészségügyi előnyei is lehetnek a ruhátlanságnak.

Egészségesebb önértékelés

A közösségi média, az újságok és a tévé által közvetített szépségideálnak sokan hiába próbálnak megfelelni, ami erősen rombolja az önértékelésüket . Több tanulmány is igazolja, hogy ha több időt töltünk meztelenül, akkor egészségesebb lesz az énképünk és megnő az önbizalmunk is.

A meztelenség sok szempontból egészséges a szervezet számára
A meztelenség sok szempontból egészséges a szervezet számára

Több zsírt égetünk

Szintén kutatások igazolják, hogy a zsírégetésre is jó hatással lehet, ha nem burkolózunk túl sok ruhába. Ilyenkor ugyanis a test jobban kihűl, ami felgyorsítja az anyagcserét , azaz növeli az energiafelhasználást. Fontos azonban hozzátenni, hogy ez nem egyenlő azzal, hogy fázunk - sőt még dideregnünk sem szabad.

Jobban fogunk aludni

A meztelenül alvás a párkapcsolatokra is pozitív hatással van. Részletek itt.

Ennek szintén a test lehűléséhez van köze. Ha meztelenül alszunk, általában ritkábban ébredünk fel éjjel, reggel pedig kipihentebben kelhetünk fel. Különösen azoknak érdemes kipróbálni a meztelenül alvást, akik egyébként is hajlamosak az alvászavarokra .

Jót tesz a melleknek

Egyes kutatások szerint éjszaka, alváshoz jobb, ha nem viselünk melltartót, mivel ez meggyengítheti a melleket tartó izmokat, ezáltal a mellek megereszkedéséhez vezethet. Ezen felül bizonyos tanulmányok szerint a melltartóban alvás hajlamosíthat a mellrákra is, mivel lassítja a mell nyirokkeringését.

Jót tesz a szaporítószerveknek

Minél több időt töltünk alsónemű nélkül, annál jobban szellőzik a nemi szervek környéke, egyben a testhőmérséklet sem emelkedik túl magasra ezen a területen. Ez akadályozza a fertőzések terjedését, a baktériumok elszaporodását, férfiaknál pedig meggátolja, hogy a herék túlságosan felmelegedjenek, így több és életképesebb hímivarsejtet tudnak termelni.

Forrás: curejoy.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: