A lelki egészségünknek szenteljük a februárt

Mentális méregtelenítést tart a HáziPatika.com februárban: munkatársaink mindennap végrehajtanak egy olyan feladatot, amely hozzájárulhat a lelki egyensúlyuk helyrebillentéséhez. Olvasóinkat pedig arra kérjük, csatlakozzanak ők is hozzánk - dolgozzunk együtt lelki egészségünkért.

A koronavírus nem csak a testi, de a mentális egészségünket is alaposan próbára teszi. A járvány miatti bizonytalanság, a kijárási korlátozások és a megváltozott munkakörülmények önmagukban is kibillenthetik a lelki egyensúlyunkat, együttes hatásuk azonban komoly szorongást eredményez sokunkban. A HáziPatika.com ezért februárt a mentális egészség hónapjának kiáltotta ki, munkatársainkkal pedig minden nap olyan feladatok tűztünk ki célul, amely segíthet, hogy egy kicsit visszataláljunk önmagunkhoz ebben a négy sarkából kifordult világban.

Jógázunk és letesszük a telefont

A lelki méregtelenítésünket egy sor olyan feladattal segítenénk, amely hozzájárul a stressz-szintünk csökkentéséhez. Ennek a legtöbbje egészen egyszerű, mégis hatékony módja a mindennapok harmonikusabbá tételére: rendet rakunk a lakásunkban, kipróbálunk néhány illóolajat, illetve listát írunk azokról a terveinkről, amiket az idei évben szeretnénk megvalósítani. Szánunk némi időt olyan hobbikra és szórakoztató tevékenységekre, amelyeket eddig talán hanyagoltunk, például jógázunk, társasjátékozunk, vagy elkezdünk olvasni egy jó könyvet. A kihívások némelyike pedig a káros berögződések száműzésére irányul: megpróbálunk egy teljes napot kibírni a telefonunk nyomkodása nélkül, illetve a cukros üdítők és serkentők helyett csak vizet iszunk.

Jógázással és rendrakással dolgozunk a lelki egészségünk helyreállításán. Fotó: Getty Images
Jógázással és rendrakással dolgozunk a lelki egészségünk helyreállításán. Fotó: Getty Images

Persze mindez nem csupán a saját egészségünket hivatott szolgálni: a cikksorozat célja az is, hogy összegyűjtsünk olyan hatékony, de egyszerű módszereket, amelyek segítségével bárki enyhítheti a benne összegyűlt feszültséget. Ezeket az otthonunkban, biztonságos körülmények között elvégezhetjük, így arra biztatjuk az olvasóinkat is, hogy válogassanak a február elsejétől induló kihívássorozat bármelyik feladata közül. Ezek mindegyike hozzájárulhat ugyanis a hónapok óta felgyülemlő feszültség oldásához.

Tartsanak velünk!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)