A lelki egészségünknek szenteljük a februárt

Mentális méregtelenítést tart a HáziPatika.com februárban: munkatársaink mindennap végrehajtanak egy olyan feladatot, amely hozzájárulhat a lelki egyensúlyuk helyrebillentéséhez. Olvasóinkat pedig arra kérjük, csatlakozzanak ők is hozzánk - dolgozzunk együtt lelki egészségünkért.

A koronavírus nem csak a testi, de a mentális egészségünket is alaposan próbára teszi. A járvány miatti bizonytalanság, a kijárási korlátozások és a megváltozott munkakörülmények önmagukban is kibillenthetik a lelki egyensúlyunkat, együttes hatásuk azonban komoly szorongást eredményez sokunkban. A HáziPatika.com ezért februárt a mentális egészség hónapjának kiáltotta ki, munkatársainkkal pedig minden nap olyan feladatok tűztünk ki célul, amely segíthet, hogy egy kicsit visszataláljunk önmagunkhoz ebben a négy sarkából kifordult világban.

Jógázunk és letesszük a telefont

A lelki méregtelenítésünket egy sor olyan feladattal segítenénk, amely hozzájárul a stressz-szintünk csökkentéséhez. Ennek a legtöbbje egészen egyszerű, mégis hatékony módja a mindennapok harmonikusabbá tételére: rendet rakunk a lakásunkban, kipróbálunk néhány illóolajat, illetve listát írunk azokról a terveinkről, amiket az idei évben szeretnénk megvalósítani. Szánunk némi időt olyan hobbikra és szórakoztató tevékenységekre, amelyeket eddig talán hanyagoltunk, például jógázunk, társasjátékozunk, vagy elkezdünk olvasni egy jó könyvet. A kihívások némelyike pedig a káros berögződések száműzésére irányul: megpróbálunk egy teljes napot kibírni a telefonunk nyomkodása nélkül, illetve a cukros üdítők és serkentők helyett csak vizet iszunk.

Jógázással és rendrakással dolgozunk a lelki egészségünk helyreállításán. Fotó: Getty Images
Jógázással és rendrakással dolgozunk a lelki egészségünk helyreállításán. Fotó: Getty Images

Persze mindez nem csupán a saját egészségünket hivatott szolgálni: a cikksorozat célja az is, hogy összegyűjtsünk olyan hatékony, de egyszerű módszereket, amelyek segítségével bárki enyhítheti a benne összegyűlt feszültséget. Ezeket az otthonunkban, biztonságos körülmények között elvégezhetjük, így arra biztatjuk az olvasóinkat is, hogy válogassanak a február elsejétől induló kihívássorozat bármelyik feladata közül. Ezek mindegyike hozzájárulhat ugyanis a hónapok óta felgyülemlő feszültség oldásához.

Tartsanak velünk!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)