Vetélés

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Terhesség elején okozhat-e nagyobb bajt a felfázás?

Terhességem elején járok. Sajnos felfáztam és nagyon félek az esetleges vetéléstől. Van okom aggódni? - olvasónk kérdésére Prof. dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

15 hetes kismama vagyok, 24 éves. Terhességem ideje alatt, többször fájlaltam a hasam, de görcs nem jelentkezett a 14. h...

Tudom, hogy ma nagyon nehéz gyermeket vállalni. Szívem szerint azt tartom helyesnek, ha végig otthon maradna, hisz már majdnem elvetélt. Viszont a fenti okok miatt tegye azt, hogy kicsit maradjon otthon, s egy hét teljes panaszmentesség után vegye cs...

Koraterhességben (kb. 5 hetes kor) ellenjavallt-e a repülőgépen történő rövid utazás (kb. 2 óra), ha már korábban volt s...

A terhesség kora és az előzmény miatt is veszélyes szituációk jöhetnek létre a repülőn. A korai vetélések aránya annál nagyobb, minél koraibb a terhesség. Végül is nem kontraindikált, és nem valószínű, hogy maga a repülés idézi elő a vetélést, de ett...

Mit jelent az időben, hogy "időben elkezdeni" a Chlamydia kezelését? Fél éve a 16. terhességi hetemben elvetéltem. Ez kü...

Az időben elkezdett kezelés a tünetek megjelenésekor elkezdett kezelést jelenti. Tehát, amint hüvelyi folyás, hasi fájdalom alakul ki, gyanakodni kell erre a fertőzésre és kezelni kell. A Chlamydia-fertőzés azonban gyakran tünetmentes, és nincsen a t...

Feleségem nyolchetes terhes, nemrég kapta meg a H1N1 elleni oltást. Mivel azóta orvosilag is igazolva lett a terhesség,...

Az influenza oltóanyag előállítása 1961 óta változatlan technológiával folyik. Tehát már sok ezer terhes kapott influenza elleni oltást terhességre, de ennek eddig semmilyen mellékhatását, magzati ártalmát nem tapasztalták. A terhesekről szóló adatok...

Háromszori P3-as citológia után volt egy méhszájműtétem. A szövettan kimutatott HPV-vírust. A nőgyógyászom azt mondta, h...

A legfontosabb veszély a méhnyakrák, mely a baba elveszítését is eredményezheti. Azt azért tudnia kell, hogy a citológiai vizsgálat semmit sem gyógyít meg, így kezelés nélkül a rendszeres vizsgálatoknak nem sok értelme van. A HPV-nek is van ellenszer...

A menstruáció után 1-2 nappal újra van vérzésem, ami ugyanaddig tart, mint a normális menstruációm, csak kevesebb vérzés...

A posztmenstruációs vérzés oka egyfajta peteérési elégtelenség. Így nem fog tudni teherbe esni, ha mégis, könnyen elvetéli. Fontos lenne, hogy meddőségspecialistához forduljon, a rutin nőgyógyászok a hasonló panaszokhoz legtöbbször nem értenek.

40 éves 1 gyermekes nő vagyok, többször voltam terhes, 3 alkalommal abortuszom, 1 alkalommal vetélésem volt. Az utolsó a...

A mióma biztosan nem befolyásolja a babaprojektet. Viszont a mióma oka olyan peteérési zavar, ami egyben meddőséget is jelent. Ez csaknem mindig stressz betegség. Kezelése megoldott, de szükség van a háttérben meghúzódó stressz eredetének feltárására...

6 hetes terhes voltam, amikor elkezdtem vérezni. Kiderült, hogy elhalt a magzat. Abrasiot végeztek. Azt tanácsolták, hog...

A szülész-genetikussal való konzultáció már most ajánlott. Nem értem, miért kellene egy újabb babaelhalást megvárni. A vetélés oka nagyon sokféle lehet, ezeket a vetéléshez vezető betegségeket 6 nagy csoportba soroljuk. A vetélés mindig valamilyen be...

6 hetes terhes vagyok és második hete rózsaszínes, krémes folyásom van. Nincs görcs,tompa fájdalom néha van. Nem viszket...

Ez vetélés előjele lehet, mielőbb menjen el orvoshoz! A szex és a fürdés tilos, csak tusoljon. Nagyon sokat feküdjön.

Ma reggel nagy fájdalom és görcs közepette távozott a hüvelyemen keresztül egy kemény szürkés valami. Eltettem a későbbi...

6 hét után egyben már nem távozik a magzat. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy vetélés volt, meglehet, hogy méhnyálkahártya-burjánzás volt az ok. Mindezt könnyű megállapítani, ha az orvos a szövetmintát megtekinti - már csak ezért is érdemes orvoshoz...

Okozhat-e már koraterhességben, 5-9. hét körül vérzést, gyulladásos fertőzé, pl. ureaplasma, mycoplasma, clamydia?

A fertőzéses eredetű vetélések a 16. héttől várhatók, mert a magzatburok akkor éri el a fertőzött méhszájat. Ilyen korai terhesség többnyire cikluszavar (tulajdonképp sárgatest-elégtelenség) szokott lenni.

13 hetesen vetéltem el. Eleinte sárgás folyásom volt, erre kellett használnom különböző hüvelykúpokat, majd az erősebb g...

A vetélés nem betegség, hanem számos betegség közös következménye. A háttérben meghúzódó betegségeket 6 nagy csoportba soroljuk: cikluszavarok, fertőzések, nőgyógyászati betegség (daganat, fejlődési rendellenesség, stb.), immunológiai összeférhetetle...

Terhességem 11. hetének elején spontán vetélésem volt. Okozhatta-e, hogy a teherbeesést megelőző héten a párommal mindke...

Nem lehet. A korai vetélések 95%-a cikluszavarra, következményes beágyazódási zavarra vezethető vissza. Ma már nincs forgalomban magzatkárosító antibiotikum. Az viszont szóba jöhet, hogy a férj fertőző prosztatagyulladása is okozhat hasonló problémát...

8 hetes kismama vagyok, az elmúlt héten véreztem és az orvosom olyan gyógyszert adott, amit nem ajánlott terhesen szedni...

Egyik gyógyszer sem javasolt terhesség alatt, s a terhességi vérzésnek egészen más gyógyszerei vannak. Mindazonáltal a magzati károsodás kockázata olyan kicsi, hogy ettől nem kell félnie. A vérzés viszont egyet jelent a fenyegető vetéléssel, ezért mi...

Nemrég volt egy vetélésem, amit műszeres befejezés követet. Azt mondták, hogy 6 hónapig ne próbálkozzunk újra. Amikor vi...

Ez jelenthet hormonzavart. Menjen orvoshoz, kivizsgálás szükséges. Mert ha az a hormonzavar van, amire gondolok, akkor az kezelés nélkül meddőséget okoz.

2 héttel ezelőtt 8 hetesen elhalt a magzatom. A műtét után 2-3 napig véreztem, fájdalmam nem volt. Most világosbarnát ke...

Semmiképp nem normális. Hogy mi lehet a baj, az függ a vetélés okától is. A vetélés ugyanis nem betegség, hanem ezernyi betegség következménye. A lehetséges okokat 6 nagy csoportba soroljuk: cikluszavarok, fertőzések, nőgyógyászati betegségek (fejlőd...

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -3, +3 °C
Minimum: -9, -4 °C

Több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben -3, 3 fok között alakulnak a csúcsértékek. Hétfőn nem jön újabb front, de a tartósan fagyos időben sok panasz egyáltalán nem mérséklődik. Most is jellemzőek lehetnek az ízületi problémák, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokan szenvedhetnek ismétlődő rosszullétektől. A fejfájás gyakorisága nem csökken, a görcsös típusú lehet a leggyakoribb. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: