Mióma

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

35 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Amikor elmúlik a menzeszem, akkor pár nap múlva elkezdenek fájni a melleim (ez egy e...

Önnél a tüszőrepedés marad el rendszeresen, így a tüsző helyén sárgatest sem képződik. A ciklusa során csak ösztrogének termelődnek, de progeszteron nem. A szervezet egyoldalú ösztrogénterhelése erős, elhúzódó, nyákos, alvadékos vérzés és emlőfájdalm...

Most voltam kontrollon ismét, a méhemben több miómát is felfedeztek. Mostanában a menstruációm is nagyon bő vérzéssel za...

A mióma nem okoz vérzést. Oka olyan cikluszavar, mely vérzésben is megnyilvánul, lényegében a tüszőrepedés elmaradása. Önt tehát nem megcsonkolni, hanem meggyógyítani kell. Szükség van a normális ösztrogén/progeszteron egyensúly beállítására. Ehhez s...

Van egy kb. 4 cm-es miómám. 23 éves vagyok. Még nem szeretnék gyermeket. A miómától erősek a görcseim. Orvosom műtétet j...

Önnél a tüszőrepedés marad el rendszeresen. A tüsző helyén sárgatest sem keletkezik, ciklusa során csak ösztrogének termelődnek, de progeszteron nem. Az egyoldalú ösztrogénterhelés vérzészavarokat, miómát, cisztás emlőbetegséget, sőt, emlőrákot is ok...

A mióma nagysága befolyásolja a húgyhólyag működését? Többször kell pisilnem, és nyomást is érzek a hasamban.

Ha a mióma a méh mellső falában helyezkedik el és kellően nagy, természetesen okozhat vizelési panaszokat, sőt, vizeletelfolyási akadályt is. Ez esetben haladéktalan műtéti beavatkozás javasolt.

46 éves nő vagyok. Hathetes vérzés után sürgősségi küretet végeztek el egy hete. Azóta alhasi fájásom, derékfájásom és v...

Forduljon másik orvoshoz, az alapbetegségének azonosítására és gyógyítására ugyanis nem történt meg! Amennyiben az alapbetegségét - vélhetően a kezdődő változókort - nem kezelik megfelelően, számos szövődmény fenyegetheti a miómától az emlőrákig. Az...

Igaz, hogy a fogamzásgátló tablettát jobb minél hamarabb abbahagyni, mert addig, amíg a szervezetből nem ürül ki teljese...

A fogamzásgátló biztosan nem csökkenti a fogamzóképességét, sőt paradoxnak tűnő módon védi azt, mert véd a meddőség három leggyakoribb okával, a kismedencei gyulladással, a miómával és az endometriózissal szemben. A hír tehát nem igaz. Más kérdés, ho...

A nagyon erős menstruációs fájdalom kapcsolatban áll-e esetleges méhszáj gyulladással?

A görcsös menstruáció szinte minden esetben peteérési elégtelenség következménye, amit kezelni kell. Annak ui. számos egyéb szövődménye is lehet a miómától az emlőrákig. Az ösztrogén/progeszteron egyensúly helyreállításával panaszai is megszűnnek, és...

40 éves 1 gyermekes nő vagyok, többször voltam terhes, 3 alkalommal abortuszom, 1 alkalommal vetélésem volt. Az utolsó a...

A mióma biztosan nem befolyásolja a babaprojektet. Viszont a mióma oka olyan peteérési zavar, ami egyben meddőséget is jelent. Ez csaknem mindig stressz betegség. Kezelése megoldott, de szükség van a háttérben meghúzódó stressz eredetének feltárására...

53 éves vagyok. 2008 áprilisában miómát diagnosztizáltak egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával a méhemben. Nem okozott...

A myoma és a méhnyálkahártya burjánzás (hiperplázia) a szervezet egyoldalú ösztrogénterhelésének következménye, ami a változókor beteljesedésével megszűnik, a daganat visszafejlődik, a vérzés elmarad. Önt tehát sem ellenőrizni, sem műteni nem kell, m...

A terhességem 20. hetében járok,és a mostani ultrahang vizsgálatnál látta meg a nőgyógyászom, hogy kettő miómám van, egy...

A babát nem veszélyezteti, s nagy valószínűséggel vetélést sem fog okozni.

Egy 1 hónapja felfedezett 1 cm-es mióma mellett vállalhatok-e még egy terhességet?

Természetesen vállalhat, de tudnia kell, a mióma peteérési zavar következménye. A peteérési ciklusát tehát alaposan ki kell vizsgálni és be kell állítani.

6 hónappal ezelőtt találtak a méhemben egy 4mm-es miómát, ami mára már 18 mm-re nőtt. Azt mondták, hogy az elhelyezkedés...

A mióma nem oka a vérzészavarnak, azt a méhnyálkahártya burjánzása (hiperpláziája) okozza. A miómának és a hiperpláziának is azonosa oka van: a tüszőrepedés elmaradása. Ilyen ui. a ciklus során csak ösztrogének termelődnek, progeszteron nem, így az ö...

Pár napja éves nőgyógyászati vizsgálaton voltam. Az orvosom ultrahangos vizsgálaton 2,5 cm nagyságú miómát diagnosztizál...

Műtétet semmiképp nem javaslok, mert 2,5 cm-es miómája szinte minden 30 év feletti nőnek van. Ez a méret nagyon kicsi, semmit se fog okozni. A mióma cikluszavar következménye, így csak gyógyszerrel is gyógyítható. Szerencsés esetben szelíd homeopátiá...

50 éves vagyok, kb. 20 naponta erős vérzésem van, a miómám nő, jelenleg 6 cm. Indokolt a méheltávolítás?

Semmiképp nem indokolt. A mióma növekedése gyógyszerekkel is megállítható (maga a mióma is kezelhető cikluszavar, jelen esetben a változókorral járó vérzési rendellenesség, mely jól gyógyítható). A mióma eltávolítása után a a méhbetegségek már nem fo...

42 éves nő vagyok és 2 cm-es miómát állapítottak meg a napokban nálam. Milyen gyógykezelés ajánlott?

Semmilyen. A 2 cm-es mióma nem mióma. Másfelől a 30 év feletti nők harmadának van legalább egy, ennél nagyobb méhizomdaganata. Csak évente figyelni kell, a változókorral úgyis eltűnik.

7 mm-es miómám van a belső hasfalamon. Lehetséges, hogy teherbe essek?

7 mm-es myoma semmilyen panaszt nem okozhat, és a terhességet sem akadályozhatja meg. Viszont sok esetben egyfajta peteérési elégtelenség miatt jön létre. Ez irányba érdemes lenne kivizsgálni, s ha kell, a peteérését beállítani.

52 éves vagyok. Nemrégen találtam rá az embolizációra, mint kezelési módszerre. 10 éve van több miómám a méh falában, s...

A mióma az ösztrogén/progeszteron egyensúly megbomlásának következménye. Nem operálni, hanem gyógyítani kell, az alapbetegség rendezésével. 52 évesen már különösen nem indokolt a műtét, pláne nem az embolizáció, mert a változókor bekövetkeztével a da...

45 éves vagyok, redszeresen járok szűrésre. Vannak miómáim a méhemben, de eddig nem okoztak problémát. Legutóbbi rákszűr...

Tenyésztéssel ellenőrizhető, hogy meggyógyult-e. A folyás kezelésénél mindkét partnert szokás kezelni, hogy a fertőzést ne kapják a másiktól vissza (pingpong-fertőzés).

24 éves vagyok, van egy dió nagyságú miómám. Befolyásolja ez az orgazmust?

Közvetlen összefüggés biztosan nincs, de a myoma olyan cikluszavar következménye, melyet jellemzően stressz (szorongás) okoz, s ez egyben libidócsökkenést is kiválthat. Amennyiben a pszichés hátteret feltárjuk és megfelelő gyógyszeres kezeléssel a bi...

Nagyon zavar, hogy csak csiklón keresztüli orgazmusom van. Van egy jóindulatú miómám a hüvelyfalon. Ez befolyásolhatja a...

A mióma nem akadálya a gyönyörnek. Mégis azt javasolom, forduljon orvoshoz, mert ma már ki tudják ágyazni a miómát a méhfalból. A női nemiszervnek fontos része a csikló, mint a férfi makkja. Szükséges az ingerlése az aktus során. Az orgazmusban az eg...

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)