Kikapcsolható az éhségérzet?

Egy kutatócsoportnak a közelmúltban sikerült azonosítania azokat az agysejteket, amelyek az éhségérzet kialakulásáért felelősek. Ha ezeket a sejteket ki tudjuk kapcsolni, akkor nem érezzük az éhséget a fogyókúrázás alatt sem.

Mindnyájan ismerjük azt az érzést, ami miatt a fogyókúrázás olyan gyötrelmes tud lenni. Mivel a szükségesnek rendszeresen kevesebb táplálékot fogyasztunk, újra és újra ránk tör az éhség, hogy legszívesebben azonnal csokoládéval csillapítanánk a szenvedésünket. Eddig úgy gondoltuk, hogy a jó alakért meg kell szenvedni, egy új kutatás szerint azonban nem feltétlenül kell éheznünk, ha diétázunk. Így lehet remény arra, hogy a koplalás miatti szenvedéseket megússzuk, ha fogyókúrázunk .

Kutatóknak ugyanis sikerült azonosítaniuk azokat az agysejteket, amelyek az éhségérzetet keltik. Ezek a sejtek lehetnek a célpontjai az újabb fejlesztésű fogyasztótablettáknak.

Hogyan lehet ledobni 42 kg-ot egy év alatt? Kattintson ide és olvassa el! A Harvard Medical School és az edinburgh-i egyetem közös kutatásában az derült ki, hogy a melanonkortin 4 receptor által szabályozott (MC4R) sejtek kontrollálják a az evés utáni vágyat - számolt be az eredményekről a The Telegraph .

A kutatók kísérletükben ezeket a sejteket kapcsolták ki egerekben; ennek az lett az eredménye, hogy az egerek éhségérzete nőni kezdett. Ha azonban bekapcsolták ezeket a sejteket, akkor az egerek éhségérzete alábbhagyott.

Az éhségérzet kikapcsolható

„Az eredményeink azt mutatták, hogy ha mesterségesen aktiváljuk ezeket a speciális agyterületeket az egerekben, akkor kevesebb ételt kell nekik adni, és úgy is jól érzik magukat. Azaz ezt azt jelenti, hogy anélkül lehet így diétázni , hogy kellemetlenül, rosszul éreznénk magunkat” – magyarázza az eredményeket Bradford Low, a Harvard Medical School professzora, a kutatás vezetője.

A kutatók az egerekben kék lézerfény segítségével tudták aktiválni, illetve deaktiválni a kérdéses agyterületeket. Ehhez egy optikai vezetéket kellett implantálniuk az állatok agyába. A kutatók az eredményeiket a Nature Neuroscience című szaklapban tették közzé.

Forrás: www.telegraph.co.uk

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)