Így tesszük tönkre a napunkat

Már a munkaidőnk első 10 perce befolyásolhatja az egész napunkat. Az alábbi hibákkal például biztosan megpecsételjük a napunkat és a hangulatunkat egyaránt.

Késve érünk be

Egy tanulmány szerint a vezetők általában kevésbé értékelik azoknak a kollégáknak a teljesítményét, akik később érnek be az irodába - még akkor is, ha a munkaidő lejárta után tovább bent is maradnak. Érdemes hát előbb érkezni és odaköszönni a főnöknek már reggel.

Nem köszönünk mindenkinek

Nem csupán a főnökünknek ajánlott minden reggel köszönni, sokan mégis elfelejtik üdvözölni a munkatársaikat. Ezt a hibát ne kövessük el, szakértők szerint ugyanis jobb csapatjátékosnak tartanak minket a kollégáink , ha minden reggel szánunk időt egy párperces csevegésre.

dolgozó, munkahely, munkaidő, rossz hangulat, stressz, hatékony munkaerő,
Sok stresszel járhat, ha nem készülünk fel az előttünk álló napra. Fotó: 123rf

Túl korán isszuk meg a kávénkat

Tudósok szerint 10 óra körül ajánlott meginni az első kávénkat, mert az energiánk szabályozásáért is felelős kortizol nevű hormon szintje 8 és 9 óra között a legmagasabb. Így munkaidőnk elején kávé nélkül is lehet elég az energiánk .

Mindent egyszerre akarunk megoldani

Sokan már reggel válaszolni szeretnének minden beérkező e-mailre, illetve több feladatba is belekezdenek párhuzamosan. Ez azonban nem túl hatékony módszer, ráadásul a hibázás esélye is jóval nagyobb. Ehelyett inkább állítsunk fel fontossági sorrendet, és aszerint haladjunk.

Nem gondoljuk át a napunkat

A home office, azaz az otthoni munka nem is annyira egyszerű, mint amilyennek hangzik. Sok szempontból kevésbé hatékony, illetve nem is mindig egészséges - szerencsére ezen egy kis körültekintéssel lehet változtatni. A témáról itt olvashat bővebben!

Gyakori hiba az is, hogy nem készülünk fel megfelelően az előttünk álló napra. Pedig a munkaidőnk első 10 perce épp elég lenne ahhoz, hogy átfussuk a fontos e-maileket, illetve megnézzük a naptárunkat. A jó és hatékony munkanaphoz ugyanis elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a legfontosabb teendőkkel és a kötelező programok - például konferenciahívások, értekezletek vagy megbeszélések - időpontjaival. Ezek ismeretében könnyebben osztjuk be az időnket az egyéb feladatainkra. Fontos továbbá, hogy csak annyi teendőt vállaljunk be az adott napra, amennyit reálisan teljesíteni is tudunk.

A legkönnyebb feladattal kezdünk

A tervezés során sokan hajlamosak a legkönnyebb feladatokkal kezdeni a napot. Energiánk és akaraterőnk azonban a nap folyamán egyre csökken, ezért érdemes a nehezebb feladatokon már délelőtt túlesni.

Hogyan legyünk hatékonyabbak?

Ne hagyjuk, hogy a munkahelyi nehézségek vagy a magánéleti problémák negatív erői eluralkodjanak rajtunk! Szakértők szerint erre jó módszer, ha képzeletben fogjuk ezeket a gondolatokat, és egy dobozba vagy fiókba zárjuk. A koncentráció erősítésére kipróbálhatjuk a reggeli meditációt is. Naponta 10 perccel már rövid időn belül jó eredményeket érhetünk el.

Forrás: thriveglobal.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +4 °C

A pára, ködfoltok feloszlása után napközben alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett. Ugyan a legtöbb helyen nem várható csapadék, egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére többnyire 4 és 12 fok közé hűl le a levegő. Se fronthatás, se eső nem ronthatja el a vasárnapot.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra