Hogyan alszanak a legsikeresebb emberek?

Híres és sikeres emberek alvási mintáit gyűjtötte és hasonlította össze egy infografikán egy brit belsőárnyékolókkal foglalkozó cég, a Made to Measure Blinds.

Gyakran hallani olyan kijelentéseket, hogy a sikeres emberek jó néhány dolgot elintéznek, amíg mi az egyik oldalunkról a másikra fordulunk az ágyban . Egy kutatás éppen azt vizsgálta , hogy az azonos szektorban dolgozó átlagemberek alvásmintájában van-e számottevő különbség.

5 bizarr módszer horkolás ellen Egy brit felmérés adatai szerint minden negyedik ember horkol. Az pedig kétszer valószínűbb, hogy egy férfi horkol, mint az, hogy egy nő. Kiderült, hogy a repülőzokni nemcsak a repülőutakon előforduló mélyvénás trombózis megelőzésében lehet eredményes, de horkolás ellen is hatásos. A furcsa összefüggés felfedezése arra ösztönözte a The Telegraph munkatársait, hogy összegyűjtsék, még milyen csodálatos trükkök léteznek a horkolás elkerülésére. Kattintson a folytatásért! A brit alvásügyi alapítvány, a National Sleep Foundation például a 18-64 éves korosztály számára napi 7-9 óra alvást javasol, az infografika adatai szerint pedig a legsikeresebb emberek bőven ezalatt alszanak. Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt, Nikola Tesla, az "elektromosság nagyatyja" napi kettőt, Silvio Berluscolni olasz politikus napi 2-4 órát, Barack Orama volt amerikai elnök pedig napi 6 órát alszik.

Thatchertől és Obamától eltekintve a politikusok általában több mint 9 órát alszanak naponta. Velük szemben a legkevesebbet a marketingesek és PR-osok töltenek az ágyban: közöttük vannak a legtöbben, akik napi három óránál is kevesebbet alszanak . A cég a YouGov oldal egy kérdőívét használta fel kutatásához, amelyben 1401 felnőtt adatait elemezték.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk

Sokaknál az alternatív alvásrend is jól működött/működik. Ilyen például a Leonardo Da Vinci által alkalmazott Uberman-ciklus, amely négyóránkénti 20-40 perc pihenést jelent vagy a Richard Buckminster Fuller által alkalmazott Dymaxion-ciklus: ő 30 percet aludt minden hat óra eltelte után.

Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt

Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt

Winston Churchill, volt brit államfő például négy és fél órát aludt éjszakánként, majd minden délben "hozzáaludt" ehhez mintegy másfél órát. Azonban egyes tavalyi kutatások rámutatnak: a megszakított alvás tud annyira fizikailag megterhelő lenni, mintha egyáltalán nem is aludnánk. Sőt, rosszabb állapotba és hangulatba kerülhetünk ilyen miatt, ráadásul kevesebb dologra tudunk figyelni, rövidebb ideig.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra