Hogyan alszanak a legsikeresebb emberek?

Híres és sikeres emberek alvási mintáit gyűjtötte és hasonlította össze egy infografikán egy brit belsőárnyékolókkal foglalkozó cég, a Made to Measure Blinds.

Gyakran hallani olyan kijelentéseket, hogy a sikeres emberek jó néhány dolgot elintéznek, amíg mi az egyik oldalunkról a másikra fordulunk az ágyban. Egy kutatás éppen azt vizsgálta, hogy az azonos szektorban dolgozó átlagemberek alvásmintájában van-e számottevő különbség.

5 bizarr módszer horkolás ellen Egy brit felmérés adatai szerint minden negyedik ember horkol. Az pedig kétszer valószínűbb, hogy egy férfi horkol, mint az, hogy egy nő. Kiderült, hogy a repülőzokni nemcsak a repülőutakon előforduló mélyvénás trombózis megelőzésében lehet eredményes, de horkolás ellen is hatásos. A furcsa összefüggés felfedezése arra ösztönözte a The Telegraph munkatársait, hogy összegyűjtsék, még milyen csodálatos trükkök léteznek a horkolás elkerülésére. Kattintson a folytatásért! A brit alvásügyi alapítvány, a National Sleep Foundation például a 18-64 éves korosztály számára napi 7-9 óra alvást javasol, az infografika adatai szerint pedig a legsikeresebb emberek bőven ezalatt alszanak. Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt, Nikola Tesla, az "elektromosság nagyatyja" napi kettőt, Silvio Berluscolni olasz politikus napi 2-4 órát, Barack Orama volt amerikai elnök pedig napi 6 órát alszik.

Thatchertől és Obamától eltekintve a politikusok általában több mint 9 órát alszanak naponta. Velük szemben a legkevesebbet a marketingesek és PR-osok töltenek az ágyban: közöttük vannak a legtöbben, akik napi három óránál is kevesebbet alszanak. A cég a YouGov oldal egy kérdőívét használta fel kutatásához, amelyben 1401 felnőtt adatait elemezték.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk

Sokaknál az alternatív alvásrend is jól működött/működik. Ilyen például a Leonardo Da Vinci által alkalmazott Uberman-ciklus, amely négyóránkénti 20-40 perc pihenést jelent vagy a Richard Buckminster Fuller által alkalmazott Dymaxion-ciklus: ő 30 percet aludt minden hat óra eltelte után.

Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt

Margaret Thatcher volt brit államfő például napi 4 órát aludt

Winston Churchill, volt brit államfő például négy és fél órát aludt éjszakánként, majd minden délben "hozzáaludt" ehhez mintegy másfél órát. Azonban egyes tavalyi kutatások rámutatnak: a megszakítottalvástud annyira fizikailag megterhelő lenni, mintha egyáltalán nem is aludnánk. Sőt, rosszabb állapotba és hangulatba kerülhetünk ilyen miatt, ráadásul kevesebb dologra tudunk figyelni, rövidebb ideig.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)