Pataki Zita kicsattan az egészségtől

Pataki Zita kicsattan az egészségtől

Eger volt a kilencedik helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrőkörútjának, amelyre Pataki Zita is ellátogatott. A népszerű időjós megmérette egészségügyi értékeit, amelyek mind rendben voltak. "Nagyon örülök a jó eredményeknek, bár azt hiszem, meg is teszek mindent azért, hogy egészséges legyek" - mondta az időjós, aki láthatóan otthon érezte magát a Dobó téren, és lelkesen fogadta a helyieket a szűrővizsgálaton.

Az Egy Csepp Figyelem alapítvány körútjának célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére, és a rendszeres szűrések fontosságára. A szűrővizsgálaton mintegy 300-an vettek részt. Az összes látogató majdnem 10 százalékának volt magas vércukorszintje, illetve a normálistól eltérő (magas vagy alacsony)a vérnyomása. Megnövekedett koleszterinszintet azonban mindössze hét főnél mértek.

Az országjáró körút verseny is: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa". A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adja át az Alapítvány. Tavaly a trófeát Szeged vitte el, Ördög Nóra vezetésével.

További helyszínek és információk: www.egycseppfigyelem.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)