Hogyan tisztítsuk ki a tüdőnket?

A tüdő nemcsak abban játszik létfontosságú szerepet, hogy a sejtjetinket elláthassuk az élethez nélkülözhetetlen oxigénnel, de abban is, hogy a káros méreganyagoktól, így a szén-dioxidtól megszabaduljunk. A szennyezett levegő miatt azonban a tüdőnknek a szokásosnál is keményebben kell dolgoznia.

A tüdő tisztítása, méregtelenítése azért is válhat szükségessé, mert a tüdő nyálkahártyáján felgyülemlő méreg- és salakanyagok erősen irritálhatják a tüdőt, állandó köhögéshez , nehézlégzéshez vezethetnek, és a különböző légúti betegségek rizikóját is növelhetik. Lássuk, mit tehetünk azért, hogy a tüdőnk újra maximális hatékonysággal működjön!

Tanuljunk újra lélegezni!

Sajnos, az emberek gyakran hajlamossá válnak arra, hogy túlságosan felületesen vesznek levegőt, pedig a mély lélegzetvételeknek számos pozitív hatása van - nemcsak a tüdőnkre, de a lelkünkre is. A mély lélegzetvétel ugyanis relaxáló, stresszcsökkentő hatású. Feküdjünk le a hátunkra, tegyük a tenyerünket a hasunkra, közvetlenül a bordák alá. Csukjunk le a szemünket, és az orrunkon keresztül mélyen lélegezzünk be (5 számoláson keresztül). Igyekezzünk úgy lélegezni, hogy a kezünk is megemelkedjen. Tartsuk be a levegőt két másodpercen keresztül, majd újabb öt számoláson keresztül lassan fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. 10 alkalommal ismételjük, naponta kétszer.

A ricinusolajos pakolás serkenti a szervezetünk méregtelenítő folyamatait, és jót tesz a nyirokkeringésnek, emellett a mikroszkopikus gyulladásokat is csökkenti. Melegítsünk fel egy deci ricinusolajat , majd áztassunk bele egy-két kisebb méretű tiszta törülközőt vagy textilpelenkát. Alaposan csavarjuk ki, majd feküdjünk le a hátunkra, és az olajos kendőket terítsük a mellkasunkra.

Tegyünk ezekre műanyagfóliát, majd terítsük be a mellkast meleg takaróval. Legalább egy órán keresztül relaxáljunk ebben a pakolásban! Az olajos kendők eltávolítása után alaposan zuhanyozzunk le langyos vízzel. Hetente egy-két alkalommal alkalmazzuk a pakolást, legalább két hónapon keresztül.

tüdő, tüdő egészsége, tüdőtisztítás, légzés
A TÜDŐ TISZTÁN TARTÁSÁVAL BETEGSÉGEKET IS MEGELŐZHETÜNK.

A tüdő tisztán tartásával betegségeket is megelőzhetünk Bizonyos gyógynövények is nagyon jó, méregtelenítő és salaktalanító, frissítő hatással vannak a tüdőnkre. Ilyen a tüdőfű . Pompás tölcsér alakú virágai kezdetben pirosak, majd kék színűre változnak, légzőszervi megbetegedésekre leveléből készítenek teát. Nyálkatartalma folytán a drog irritációcsökkentő hatású, és hagyományosan légúti megbetegedések kezelésére alkalmazzák. A népi gyógyászat bélnyálkahártya-gyulladás esetén is latba veti, allantointartalma folytán külsőleg kisebb sérüléseket gyógyít vele. Korábban úgy gondolták, hogy a benne levő kovasav kedvezően hat a tüdőbetegségekre, különösen a tuberkulózisra. A homeopátia hörghurut kezelésére használja.

Az édesgyökérnek antivirális és antibakteriális hatásai is vannak, így segít megelőzni, illetve gyógyítani a légzőszerveket érintő gyulladásokat. Az irritációt is csökkenti, és enyhíti a száraz köhögést is. Az édesgyökérből a legegyszerűbb teát készíteni.

A borsmentában és az eukaliptuszban olyan hatóanyagok találhatóak, melyek tisztítják a légutakat, emellett ellazítják a légzőszervek körüli izmokat, és a váladék feloldásában, eltávolításában is segíthetik a szervezetünket. Adjunk tíz csepp borsmenta vagy eukaliptusz illóolajat egy liter forró vízhez, majd hajoljunk fölé és egy törülközővel takarjuk be a fejünket. Legalább 5-10 percig inhaláljunk, és hetente többször is megismételhetjük.

Természetesen, a tüdőnk egészségére rendkívül nagy hatással van a belélegzett levegő. Lehetőség szerint kerüljük a szennyezett levegőjű környékeket, töltsünk minél több időt a szabadban (lehetőleg a természetben, erdőkben, hegyekben). Az otthonunkban, munkahelyünkön cseréljük le a káros kemikáliákkal teli légfrissítőket, tisztítószereket, és ha régebbi építésű házban lakunk, akkor mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy milyen festékeket, lakkokat használtak. Érdemes néhány légtisztító hatású szobanövényt is beszerezni. Ne feledjük, hogy a dohányzás talán a leginkább felelős azért, hogy a tüdőnk méreganyagokkal teljen meg.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: