Méhnyakrák

Kapcsolódó videók

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

A feleségem olvasta valahol, hogy orális szex közben a hüvelybe került nyál méhnyakrákot okozhat, és tart is ettől. Neke...

Valóban vannak olyan humán papillómavírusok, melyek pl. gége papillomatózist vagy gégerákot okoznak, ezek viszont méhnyakrákot nem képesek okozni. Ezért az orális szex nem kockázatos, annak ellenére, hogy ön is lehet fertőzött, mint ahogy a teljes la...

Nem rég voltam nőgyógyászati vizsgálaton, és a citológiai eredmény negatív P3 .Mit jelent ez pontosan?

A P3 annyit jelent, hogy zajlik valamilyen, citológiával nem azonosítható kóros folyamat, ez lehet rák is. Feltétlenül további kivizsgálásokra és orvosi kezelésre van szüksége.

A napokban kaptam meg a citológiai leletemet melyben ez állt: P3, kóros neoplasticus hámelváltozás, atypusos laphámsejte...

Ez annyit jelent, hogy valami baj van, de annak jellege citológiával nem határozható meg. Lehet nagyon kezdeti méhnyakrák is, tehát nagyon nem szabad elhanyagolni, további kivizsgálásokra és kezelésekre lesz szüksége.

Nemrégiben egy vizsgálat során megállapították, hogy HPV-vírussal vagyok fertőzve. Lehet-e még babám?

A HPV sem meddőséget, sem magzati ártalmat nem okoz. Okozhat viszont méhnyakrákot, mely már járhat meddőséggel. A kezelésre leginkább helyi ezüstkezelés és lézerterápia javasolható. Mindenképp kell tehát kezelni, 2 év után legfeljebb a ping-pong effe...

Éppen második gyermekemet várom, jelenleg 33. hetes kismama vagyok. Ma jött meg a rákszűrésem eredménye: P4, HSIL. A nőg...

A P4, HSIL eredmény műtéti beavatkozást indokol, még várandós állapotban is. Amennyiben van látható elváltozás a méhszájon, akkor abból a területből kell szövettani mintát venni, amennyiben nincs, akkor hurok kimetszés javasolt. Egyik műtét sem ártal...

Háromszori P3-as citológia után volt egy méhszájműtétem. A szövettan kimutatott HPV-vírust. A nőgyógyászom azt mondta, h...

A legfontosabb veszély a méhnyakrák, mely a baba elveszítését is eredményezheti. Azt azért tudnia kell, hogy a citológiai vizsgálat semmit sem gyógyít meg, így kezelés nélkül a rendszeres vizsgálatoknak nem sok értelme van. A HPV-nek is van ellenszer...

31 éves anyuka vagyok, 5 hónapos kislányomat még szoptatom. 3 éve HPV-vírussal küzdök. A terhességem 28. hetében konizác...

A terhesség alatt elvégzett conisatios műtét csak arról ad felvilágosítást, hogy a méhnyaknál rákmegelőző állapot áll fenn, vagy már a méhnyakrák. Amennyiben rákmegelőző állapot igazolódik a szövettanból, akkor nem kell további műtét a terhesség alat...

A méhnyakrákot lehet örökölni? A nagymamám abban halt meg, és ezzel műtötték a nagynénémet is.

A méhnyakrák nem öröklődik. A méhnyakrákot egy vírus fertőzés, a HPV-fertőzés okozza. A méhnyakrák kialakulásának feltétele, hogy HPV-fertőzés következzen be. A HPV-fertőzés pedig elsősorban szexuális úton terjedő fertőzés. Önmagában bőr-bőr kontaktu...

Fogamzásgátlót szedek, de amikor a partneremmel óvszerrel védekezünk, mindig vérzést tapasztalok. Sem előtte, sem utána...

Lehetséges, hogy méhszájsebe van, forduljon nőgyógyászhoz. Ez a kontakt vérzés leggyakoribb oka, de méhnyakrákszűrés sem ártana.

HPV-vírusom van, a rákszűrési eredményem P3 CIN1. Próbálkozhatunk gyerekvállalással?

A vírus elpusztítása előtt nem tenném. A vírus elpusztítására ugyan nem létezik antibiotikum, viszont létezik olyan helyi kezelés, mellyel mindez megoldható. Ehhez speciális kenőcs, lézerterápia a leghatékonyabb. Ha a kezelést elmulasztja (bár kicsi...

Mi az a HPV-vírus?

A humán papilloma vírus rövidítése, ami szexuális úton terjed, és sok fajtája van. Nem gyógyítható, a szervezet saját immunrendszere vagy legyőzi magától vagy hordozóvá válik az illető. Egyes típusaiból gyakrabban alakulhat ki méhnyakrák az évek alat...

Méhnyakrákot diagnosztizáltak nálam: I.a/b stádiumban. A műtéti beavatkozásra sajnos nem kerülhetett sor, mert túlzott v...

A sugárkezelés hatására is jelentősen csökkenhet a daganat, de tudni kell azt, hogy a legjobb kezelés az, ha eltávolítják. De gyakran szoktuk egy daganat kezelését úgy kezdeni, hogy előbb sugár- vagy kemoterápia, majd a későbbiekben a műtét. Tekintet...

18 éves szűz lánynak lehet méhnyakrákja?

A méhnyakrák nem a 18 éves kor betegsége. Főként úgy nem, hogy még nem élt nemi életet, a méhnyakrákok 99%-át ugyanis vírusfertőzés okozza.

Barátnőm 1 évvel ezelőtt méhnyakrák miatt 42 évesen radikális Wertheim-műtéten esett át, eddigi leletei biztatónak tűnne...

A méhnyakrák nem hormonfüggő. (A méhtestrák és az emlőrák az.) Nyugodtan kaphat hormonpótlást, az nem okozza a rák kiújulásának kockázatát.

Mit jelent a P2 eredmény a rákszűrésen?

A P2 negatív eredmény, ami azt jelenti, hogy nincs méhrákra utaló elváltozás a citológus szerint.

Évekkel ezelőtt eltávolították a méhemet, panaszom nincsen. Most kaptam egy levelet, amiben az önkormányzat ingyenes méh...

Természetesen, hiszen a rákszűréshez a petefészkek és emlők állapotának megítélése is hozzátartozik. A citológia a hüvelyrák és fertőzések szűrésére is alkalmas. Ezzel is törődni kell.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: