A süteménysütés meglepő hatása

Világszerte egyre több embert érint a már népbetegségnek tekinthető szorongás, illetve a krónikus szorongás. A probléma kezelésében ugyanakkor sokat segíthet egy olyan egyszerű hobbi is, mint a sütés.

Hogyan készíthetünk egyszerűen és gyorsan ízletes süteményt kávé felhasználásával? Ide kattintva három nagyszerű receptet is talál ehhez!

A kézműves és kisüzemi kenyérkészítés igazi reneszánszát éli immár évek óta, mit több, a televíziós társaságok is számos olyan műsort tűznek képernyőre, amelyekben sütemények, muffinok sütésében mérik össze a tudásukat profik és amatőrök egyaránt. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen teszik próbára magukat a konyhában. Mindez ráadásul igen előnyös, mivel ez a tevékenység nagyszerűen stresszmentesít.

A süteménysütés kiválóan oldja a stresszt
A süteménysütés kiválóan oldja a stresszt

Az elmúlt évtizedek során az emberek elég távol kerültek az olyan dolgoktól, amelyek kétkezi munkát igényelnek. Kevesebben kertészkednek, vágnak fát, vagy éppen sütnek, hiszen egyre inkább a modern technológiára támaszkodunk az élet szinte minden területén. Az automatizálódással, illetve a virtuális világ terjedésével azonban egyre inkább nosztalgikus hangulatba kerülünk a kétkezi tevékenységek kapcsán. Ennek is köszönhető részben, hogy a házi kenyérkészítés és süteménysütés reneszánszát éli.

Egy olyan folyamatról van szó, amely koncentrációt igényel, mentálisan és fizikailag is leköt, és a végén kézzel fogható (sőt harapható) eredménye van. Ha kicsit jobban belegondolunk, pont olyan, mint egy tökéletes rekreációs foglalkozás. Ráadásul a végeredményt a szeretteinkkel is megoszthatjuk, ami csak még gazdagabbá és intenzívebbé teszi a sikerélményt.

Philip Muskin, a Columbia Egyetem pszichiátriaprofesszora úgy nyilatkozott a The Atlanticnek, hogy "a sütés egyfajta tudatossági gyakorlat, amely segít, hogy kizárólag az adott pillanatra koncentráljunk, és ne foglalkozzunk se a múlttal, se a jövővel". Éppen ezért hasonlóan nyugtató és lélekemelő hatású, mint a meditáció vagy a légzésgyakorlatok. Ráadásul nincs időhöz kötve, és azok számára is elérhető, akiknek viszonylag korlátozottak az anyagi lehetőségeik.

Éppen ezért ha úgy érezzük, hogy szeretnénk kicsit kikapcsolódni és kisimítani az idegeinket, menjünk ki a konyhába. Keressünk egy nekünk tetsző kenyér- vagy süteményreceptet, és töltsünk el egy-két nyugodt órát önfeledt alkotással - utána pedig élvezzük a munkánk gyümölcsét, illetve a lakásban terjengő finom illatokat!

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)