A marihuána káros hatásai

A kutatók szerint a marihuána különösen a tinédzserekre ártalmas, mert az addikciós folyamatokat befolyásolja a fejlődő agyban. Az eredmény meglehetősen nyugtalanító, mert a kannabisz nagyon népszerű a kamaszok körében.

"Az illegális kábítószerek közül a marihuána a legelterjedtebb a tinédzserek körében, mert a többség ezt tartja a legkevésbé ártalmasnak. Ez a tévhit vezetett oda, hogy egyre több amerikai államban legalizálják és teszik könnyen hozzáférhetővé a szert. A törvények meghozatalakor azonban általában nem vették figyelembe a kannabisz hatását a legsérülékenyebb populációra, a tinédzserekre, és nem tanulmányozták a tudományos kutatásokat" - állítják a tanulmány szerzői, Didier Jutras-Aswad, a Montreali Egyetem, valamint Dr. Yasmin Hurd, a New York-i Mount Sinai Egyetem kutatói.

Füves cigaretta formájában erősen károsítja a tüdőt, torokfájás, légcsőhurut léphet fel. A marihuánát használóknál a rövidtávú memória és a tanulási készségek is gyengülhetnek, de a szer kiürülésével a szervezet regenerálódhat. A rendszeres (napi) használat az iskolai teljesítményen is meglátszik, enerváltságot okoz és növelheti a mentális betegségek kialakulásának veszélyét. Alkoholfogyasztás után használata könnyen vezet rosszulléthez, bővebben Drog ABC-nkben olvashat, ide kattintva !

A szakértők hozzátették, hogy bár a kamaszok kannabisz expozíciójának hosszú távú hatásának alaposabb megértéséhez további szisztematikus kutatásokra lesz szükség, a jelenleg rendelkezésre álló adatok azt bizonyítják, hogy a marihuána jelentős hatást gyakorol a felnőttkori addiktív viselkedésre, különösen a sérülékenyebb személyek alcsoportjában.

A marihuána azokon a kémiai receptorokon keresztül lép kölcsönhatásba az aggyal, amelyek olyan területeken helyezkednek el, amelyek a tanulásért, a jutalmazás szabályozásáért, a motivált viselkedésért, a döntéshozatalért, a szokások létrehozásáért és a motoros funkciókért felelősek. Mivel az agy struktúrái kamaszkorban gyorsan változnak, a kannabisz befolyásolhatja ezeknek a tulajdonságoknak a fejlődését.

A kutatók azt is hozzátették, hogy a marihuána-függőség öröklött is lehet, vagy pszichológiai tényezők eredményeképpen is kialakulhat. A marihuána tehát nem ártalmatlan, és genetikai vagy pszichológiai szűréssel azonosítani lehet, kik vannak kitéve a droggal való visszaélés legnagyobb kockázatának.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)