A magyarok így szeretnek aludni

A legtöbb magyar 20 Celsius-fokos hálószobában alszik, az ennél hidegebb hőmérsékletet csak nagyon kevesen tartják kényelmesnek - derült ki az E.ON megbízásából készült reprezentatív felmérésből.

Húsz fokos hálószobában alszanak legszívesebben a magyarok. A nemzetközi felmérés adatai szerint a svédek és a csehek is ezt a hőmérsékletet állítják be leginkább éjszakára.

alvás, alvási szokások, pihenés, éjszakai hőmérséklet, hálószoba
alvás, alvási szokások, pihenés, éjszakai hőmérséklet, hálószoba

A törökök a meleget szeretik

Hány fok legyen éjjel a hálószobában? A válaszért kattintson ide!

Meglepően sok magyar alszik viszont még melegebb szobában. A megkérdezettek 11 százaléka például a 25 fokos vagy a még annál is magasabb hőmérsékletet kedvelialvásközben. A világ nemzetei közül a törökök alszanak a legmelegebb szobában, de a románok egy része is szereti, ha meleg van éjszaka.

A franciák viszont szívesebben alszanak egy kicsit hűvösebb hálóban. Ők a 19 Celsius-fokos hőmérsékletet tartják ideálisnak alváshoz, az olaszok és a németek körében pedig a 18 fok a legnépszerűbb hálószoba-hőmérséklet. Az angolokkal azonban senki sem tudja felvenni a versenyt, ami a hálószoba hidegét illeti. Náluk ugyanis minden ötödik válaszadó azt mondta, hogy a 15 fokot vagy a még hűvösebbet kedveli alvás közben.

A felmérés során mintegy 10 ezer embert kérdeztek meg. Az eredmények az "Élet Európában" című tanulmány részét képezik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: