Rászorulókat támogathatunk ezzel a termékkel

A téli időszakban fontos az extra figyelem, ha a bőrünkről van szó. Egy magyar webshopnak köszönhetően most nemcsak a ráncokat előzhetjük meg, egy nemes ügyet is támogathatunk.

Már jócskán benne vagyunk az őszben, lassan beköszönt a tél is, és vele együtt a szeles, hideg idő, ami mindannyiunk szervezetét igénybe veszi. Tapasztaljuk, hogy a bőrünk ilyenkor sokkal szárazabb, veszít a rugalmasságából. Hajszálrepedések jelenhetnek meg rajta, amelyek akár hetekig, hónapokig jelen vannak, és sokszor csak a tavasszal érkező kedvezőbb időjárás hoz enyhülést.

A hideg levegő ezt teszi a bőrünkkel A hideg, olykor csípős, szeles időben az arcbőrünk nagyon könnyen kipirosodik és kiszárad. Ráadásul bőrünk állapotának a benti meleg és alacsonyabb páratartalmú levegő sem kedvez. Mit tegyünk?

Ebben az időszakban kiemelt jelentőséget kap a bőrápolás, nem pusztán a külsőleg alkalmazható kozmetikumok, hanem a szervezetet erősítő, vitalizáló készítmények formájában is. A "varázsszerek" nevét ma már szinte mindenki ismeri, akinek fontos az egészsége: a kollagén és a hialuronsav külön-külön is kulcsszereplők bőrünk egészségének megőrzésében, együtt pedig komplex védelmet biztosítanak az évszakok viszontagságaival szemben.

A legfontosabb anyagok bőrünk számára

A kollagén a legnagyobb arányban előfordulófehérjea szervezetünkben, amely elengedhetetlen többek között a haj, a köröm, a porcok, csontok, az ízületek és az izmok rugalmasságának megőrzéséhez is. A szervezetünkben lévő kollagén felel bőrünk rugalmasságáért, valamint azért is, hogy az elhalt hámsejtek folyamatosan meg tudjanak újulni. Szervezetünk másik fontos és természetes építőeleme a hialuronsav, ami többnyire a bőrben, az ízületekben és sejtközötti állományban összpontosul. Feladata még többek között a sejtek regenerálása, a kötőszövetek rugalmasan tartása, valamint az ízületek "kenőanyagaként" is nélkülözhetetlen.

A téli hónapokban kiemelt jelentőséget kap a bőrápolás. Fotó: Getty Images
A téli hónapokban kiemelt jelentőséget kap a bőrápolás. Fotó: Getty Images

Habár a vitaminokról elsősorban az immunerősítés juthat eszünkbe, ezeknek a szerves vegyületeknek szintén fontos szerepük van a szép bőr megőrzésében. Ilyen a C-vitamin is, amely antioxidáns tulajdonságának köszönhetően védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen, segít megőrizni üdeségét, sőt, a kollagén termelődését fokozva még rugalmasabbá tenni.

Jó ügyet támogathatunk

A felsorolt, a bőr egészsége számára elengedhetetlen anyagokat egyszerre tartalmazza a Panda NutritionCollagen C kapszulája, amelyet nemcsak a hideg idő miatt ajánl a magyar tulajdonú webshop vásárlói figyelmébe. Ugyanis, ha november 1. és december 20. között vásárolunk a termékből, a cég minden eladott doboz után 500 forintot utal a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.

"Időszakosan kiválasztunk olyan nemes ügyeket, amelyek mellé magánemberként is jó szívvel állnánk. Korábban például több ízben támogattuk a MyForest Alapítványt, így összesen 300 fa ültetését szponzoráltuk. A zöld hitvallás mellett a hátrányos helyzetű gyermekek segítése is mindannyiunk számára fontos társadalmi cél" - árulta el Kulcsár Dénes, a Panda Nutrition alapítója és társtulajdonosa.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: