Nem tudnak teljesíteni a nők a hőhullámok miatt

Azok a nők, akik a menopauza során komoly hőhullámokkal küzdenek, kevésbé teljesítenek jól a munkájukban és az életminőségük is alacsonyabb - állítja egy tanulmány.

Mi köze a menopauzának az életminőséghez?

Egy korábbi kutatás közel 3300 negyven és hetvenöt év közötti amerikai nő megkérdezésén alapult, és a kérdőívekből kiderült, hogy akik gyakran tapasztaltak hőhullámokat, és gyakran izzadtak le az éjszaka során, azok kevésbé érezték jól magukat a bőrükben, illetve sokszor érezték úgy, hogy képtelenek elvégezni a feladataikat.

Menopauza előtt, közben és után A klimaktérium görög eredetű szó, azt a 10-15 éves átmeneti időszakot jelenti, amely a teljes nemi működés idejétől az időskorig tart. Hogyan változik meg ekkor a női szervezet hormonális működése, és ennek hatására a belső nemi szervek élete?

Azok a nők, akik a menopauza során komoly hőhullámokkal küzdenek, azoknak az életminőségük is alacsonyabb
A menopauza bizony hatással van az életminőségre

Kimaradnak a munkából

Menopauza-kalkulátor Tesztünk segítségével megtudhatja, mennyire erősek a tünetei és tippeket is adunk! A Menopause című lapban 2013-ban megjelent vizsgálat készítője, Jennifer Whiteley hozzátette, hogy ezek a nők gyakrabban keresik fel háziorvosukat, ami az egészségügy számára is többletkiadásokat jelent, a munkájuk során keletkező hiányok pedig további anyagi veszteséget eredményezhetnek.

A megkérdezett nők közül majdnem ötszázan számoltak be enyhe, és közel százötvenen súlyos tünetekről menopauzájuk idején, és utóbbiak közül a dolgozó nők egynegyede érezte úgy, hogy a tünetek akadályozzák a munkavégzésében, egyharmaduk pedig arról panaszkodott, hogy mindennapi tevékenységeik során ütköznek akadályokba.

A hőhullám igazi mumus

Szerencsére a hőhullámok ellen is van megoldás, súlyos esetekre az orvosok általában hormonterápiát javasolnak, mely során ösztrogént és progesztint juttatnak a szervezetbe. Sokan ódzkodnak a hormonpótlástól, mivel egyes vélemények a vérrögképződés, a szívroham, a stroke vagy a mellrák kockázatának megnövekedéséhez kapcsolják azt, ezért érdemes kis adagban, és minél rövidebb ideig alkalmazni a kezelést. Aki végképp nem szeretne hormont kapni, azokon bizonyos vérnyomáscsökkentő, véralvadásgátló vagy antidepresszáns szerek is segíthetnek, enyhe tünetek esetén pedig elég lehet néhány életmódbeli változtatás is.

Milyen bajokra utalnak a hőhullámok? Ha hőhullámok kínoznak minket, rögtön a változókor jut eszünkbe, azonban több problémát is jelezhet ez a kellemetlen tünet. Leggyakrabban hormonális oka van, azonban előfordul, hogy lelki gondra vezethető vissza.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)