Hétvégén már sétálhatunk a pesti alsó rakparton

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy koronavírus elleni védekezés jegyében a lehető legkisebb szintre csökkentsék a zsúfoltságot. Ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét, azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot - mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest

Fontos az óvatosság

Így indulhat újra az élet Budapesten - a részletekért kattintson ide!

El kell indítani a nyitást Budapesten, de csak megfelelő óvatossággal, lépcsőzetesen - fogalmazott Karácsony. "Ami jár a vidéki települések polgárainak, az jár a budapestieknek is" - emelte ki. Úgy véli, a magyarországi lakosság fertőzöttségi szintje alacsony, ez pedig bizakodásra ad okot, és lehetővé teszi az országban az újranyitást. Hozzátette, véleménye szerint Budapesten nincs koronavírus-járvány, csak járványveszély. Azt reméli, hogy a kormány mihamarabb meghozza azt a döntés, amely elindítja a fővárosi nyitás folyamatát elindítja. Mint mondta, a kerületi polgármesterek közül mindenki az újranyitás pártján áll.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy napirenden van a fővárosi játszóterek és sportpályák megnyitása is. Ezzel kapcsolatban még folyik az egyeztetés a kerületi polgármesterekkel. Hozzátette, a közösségi közlekedés az érettségik után is teljes kapacitással működik tovább. Beszámolt továbbá arról, hogy reményei szerint hamarosan be tudják mutatni azt az applikációt, amely a koronavírus-járvány idején segítséget nyújt a fővárosiaknak a zsúfolt közterületek elkerüléséhez.

Holnap jöhet a döntés

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel azt nyilatkozta a Kossuth Rádiónak, hogy szombaton megszülethet a döntés a budapesti lépésekkel kapcsolatban, amelyet várhatóan holnap délután jelentenek be. A koronavírus elleni védekezés második szakaszában a vidéki nyitást már 2 hete megkezdték, hétfőtől pedig Pest megyére is kiterjesztik a lazításokat.

Különleges arcmaszk jelezné a koronavírus-fertőzést - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés