Mellrák

Betegségleírások

Kapcsolódó betegségek

Kapcsolódó videók

VideóRendelő

VideóRendelő: Áttétes mellrák fiatalon?

Hogyan alakulhat ki áttétes daganat egy mellrákos betegnél abban az esetben, ha a nyirokcsomókban nincs daganat? Videóban válaszol a szakember, dr. Borbényi Erika.

Gyógyszerkereső

Kérdések - válaszok

3 hónapja jóindulatú fibromát találtak a bal mellemben. Később kell visszamennem ellenőrzésre, ám néha úgy érzem, mintha...

A daganat általában nem fáj, az emlőfájdalom sokkal inkább hormonális változásokkal magyarázható, vagy nagy emlők esetén a kötőszövet nyúlásával. Ha valóban fibroma az eltérés, akkor elegendő a kontroll, nem kell korábban visszamenni. Mindenesetre fe...

A mell rosszindulatú daganatának műtéti eltávolítását követően mi az az optimális időpont, amikor a sugárkezelés megkezd...

Általában a műtét utáni négy hónapon belül el kell kezdeni a sugárterápiát, de attól is függ, hogy milyen egyéb kezelést kell még beleilleszteni a tervbe. Műtét után meg kell várni a sebgyógyulást is, ezeket is mindig figyelembe kell venni.

76 éves anyósomnál fedezték fel egy nagyon ritka típusú melldaganatot, ami külső hámsérüléssel kísért. Hóna alatt terjed...

Ez az emlődaganat már évek óta ott lehet, ha most így kifekélyesedett. Nem szabad rákenni semmit! Azonban - ha hormonra érzékeny -, akkor tabletta adható, amivel van remény, hogy a váladékozás megszűnjön. Ha nincs hormonérzékenység, akkor kemoterápia...

Édesanyámat és nővérét mellrákkal operálták. Nálam 24 évesen találtak csomót a melleimben, melyből szövettani vizsgálat...

A fibroadenoma rendszeresen ellenőrizve nem okoz gondot, kivenni is csak akkor szokták, ha nő, vagy eleve 2 cm-nél nagyobb és zavaró. A gyulladás valószínűleg ezekkel nem függ össze. A nagyobb, duzzadtabb mell, ha feszül, viszket, lehet hormonális ok...

Az emlődaganat utáni hormonkezelés mennyi ideig tart? Már két éve tart nálam ez a kezelés, de már nem szeretném tovább,...

Ha nincs áttét, akkor a hormonterápia 5 évig tart, és ez igen jó védelmet-biztosit a kiújulás ellen és az áttétek ellen. Ha csak lehet, nem szívesen hagyjuk ki. Fontolja meg, sokat veszíthet enélkül. Sajnos ezt helyettesítő gyógyszer nincs, mindenik...

A férfiaknak is lehet mellrákja? A jobb mellbimbóm alatt egy kemény valamit érzek, ami kicsit kinyúlik oldalra. Enyhén f...

Sajnos a mellrák a férfiakat sem kíméli, persze, hogy lehet. Ha nem is feltétlenül a leggyakoribb, de van, és ezért mindenképpen mutassa meg orvosnak, minél hamarabb!

Van olyan vizsgálat, amelyből megtudható, hogy emlőrákra hajlamosító gén megtalálható-e a szervezetemben? Édesanyámnak é...

Az Országos Onkológiai Intézetben végeznek ilyen vizsgálatot.

Egy éve rosszindulatú melldaganattal műtöttek. Túl vagyok kemon, sugárkezelésen, jelenleg hormongyógyszert szedek. Tehát...

Ezek a tabletták befolyásolják a hormonháztartást, így némi hízás magyarázható, de nagy eltéréseket nem szoktunk látni. A gyógyszerek másik mellékhatása, hogy fokozzák a csontritkulást, így a rendszeres mozgás és kalcium- és D-vitamin-pótlás naponta...

Másfél éve rosszindulatú jobb emlődaganatot diagnosztizáltak - műtét, kemo, sugár. Jó a CA 15-3 eredményem. Ez csak a me...

A tumormarkerek önmagukban nem jók erre, nem jelzik a daganatot, viszont emelkedhetnek gyulladás és dohányzás esetén is akár. Ezekre nem lehet diagnózist alapozni, akár pozitív, akár negatív. A CT, UH számítanak, attól hogy valakinek mellkasi vagy ha...

Azt olvastam, hogy a rák kialakulásának egyik oka az elhízás. Mit jelent a rákos betegnél az elhízás? Lehet-e rákos bete...

Az elhízás sok mindennek lehet a rizikófaktora, és kétségtelen, hogy onkológiai betegnél sem szerencsés. Hajlamosít az egyéb betegségekre is, pl. cukorbetegség, de könnyen lehet trombózis is miatta. A daganat és elhízás együttese még jobban veszélyez...

25 évvel ezelőtt osteosarcomát diagnosztizáltak, amit csontátültetéssel és kemoterápiával kezeltek. Akkor 24 kemoterápiá...

Az osteosarcoma kezelése régen volt és más típusú, mint az emlőrák kezelése. Amennyiben akkor olyan szert kapott, amit most is kellene, azt figyelembe veszik, de pusztán amiatt eltekinteni a mostani kezeléstől nem lehet. Ha jó a szövettani eredmény,...

45 éves vagyok és a napokban kiderült, hogy mellemben csomó van, ami már 2 centis. A mammográfia alapján azt mondják, ro...

Az emlődaganatok rendkívül sokfélék lehetnek, van, amelyik gyorsan áttétet képez és nő, van, amelyik viszonylag jobban viselkedik, lassan nő, lehet, hogy hormonterápiára érzékeny és nem kemoterápiára stb. A műtét előtti biopszia nagyban hozzásegít a...

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: