Az izomfájdalmak természetes kezelése

Egy keményebb edzés vagy fárasztó fizikai munka után sokaknak okoz problémát az izmok sajgása. Ilyenkor nem kell feltétlenül fájdalomcsillapítók után keresgélni, mert léteznek természetes módszerek, amelyekkel megelőzhetjük vagy hatékonyan kezelhetjük a panaszt.

Együnk több gombát

A gombaféléknek több kutatás szerint is gyulladáscsökkentő hatása van, emiatt az izomfájdalmak enyhítésében is hatékonyak lehetnek. A gombákban található poliszacharidok csökkentik a gyulladást, ezáltal segítenek az izmok gyorsabb regenerálódásában.

Legyen hosszabb a levezetés

Hogyan alakul ki az izomláz? Részletek itt.

Ha hosszabb időt szánunk sportolás után a levezetésre, nyújtásra, azzal megelőzhetjük, hogy az izmaink fájni kezdjenek. Kutatások igazolják, hogy ilyenkor az izmok vérellátottsága javul, kevesebb tejsav gyülemlik fel bennünk, így sokkal enyhébb izomlázra számíthatunk.

A masszázs enyhíti az izomfájdalmakat, illetve gyorsítja a regenerálódást, izomláz izomfájdalom cseresznyelé nyújtás mozgás masszázs
A masszázs enyhíti az izomfájdalmakat, illetve gyorsítja a regenerálódást

Igyunk cseresznyelevet

A cseresznye, illetve a cseresznyelé számos kutatás szerint csökkenti az izomlázat, egyben meggyorsítja az izmok regenerálódását. Nem véletlen, hogy élsportolók, hosszútávfutók számára is gyakran ajánlják roboráló italként.

Masszíroztassunk

A masszázs szintén sokat segíthet a fájó izmokon - egy 2012-es tanulmány szerint csökkenti a citokinek kibocsátását, amelyek az izomlázat is kiváltó gyulladásokat okozzák. Emellett stimulálja a sejteket, amelyek így gyorsabban regenerálódnak.

Hideg-meleg borogatás

Egy 2015-ben készül tanulmány szerint 20 perc hideg, majd 20 perc meleg borogatás az izmokra nemcsak a sejtkárosodást gátolja meg, hanem a sejtek regenerálódását is felgyorsítja. Ezzel a módszerrel enyhíthető az izmok fájdalma, illetve azizomlázis sokkal gyengébb lesz, még komolyabb fizikai igénybevételt követően is.

Forrás: menshealth.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)